"Arda'ya kimse el kaldıramaz"

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 30.10.2009 17:07
    Güncelleme : 30.10.2009 17:30

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu ve Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından dün derbi maçla ilgili açıklanan kararların, kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Haldun Üstünel, kulüp olarak etkileyici olmamak adına derbi maçta yaşananlar hakkında değerlendirmede bulunmadıklarını belirtirken, verilen cezalar sonrası Futbol Federasyonu ile hukuk kurulunu ağır şekilde eleştirdi.

Galatasaray olarak Futbol Federasyonu ve kurullarına güvenerek süreci takip ettiklerini aktaran Üstünel, ''Yaşananlar nedeniyle bugüne kadar sessizliğimizi koruduk. Ancak açık ve net anlaşılan şudur ki, suni oluşturulan kamuoyu baskısı ve dış etkenler altında aldığı kararlarla, bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Alınan kararlar sonrası görüldü ki, federasyon ve kurulların hukuk ile ceza anlayışında renklere göre farklılıklar oluşmaktadır'' dedi.

PDK'nın verdiği cezalardan duydukları memnuniyetsizlikten ötürü bugün basın toplantısı yaptıklarını vurgulayan Üstünel, ''Eğer cezalardan memnun olsaydık, bu toplantıyı yapıyor olmazdık. Fikirlerimizi beyan ediyoruz. Daha önce kendi sahamızda yapılan maç sonrası bize uygulanan cezaya yakın olmalıydı bu cezalar da. Bu yönden sıkıntı duyuyoruz. Alınan kararların daha inandırıcı, emsallerine uygun olması gerekiyor'' diye konuştu.

Üstünel, aynı durumun Ali Sami Yen Stadı'nda yaşanması halinde nasıl bir cezayla karşılaşacaklarını düşündüklerinin sorulması üzerine, ''Bu tarz kararlar demek ki forma rengine göre veriliyormuş. Biz federasyona ve kurumlarına hala güveniyoruz ama alınan kararlar biraz daha süzgeçten geçirilmeli ve muhatap kulübün Galatasaray olduğu bilinmeli'' yanıtını verdi.

''YENİLGİYE KILIF ARAMIYORUZ''
Yaptıkları değerlendirmeyle kesinlikle Fenerbahçe karşısında aldıkları yenilgiye kılıf arama niyetleri olmadığını söyleyen Haldun Üstünel, şunları söyledi:

''O gece futbol performansımız, beklentileri karşılamaktan çok uzaktı. Biz bunu biliyoruz ve içimizde durumu sorguluyoruz. Ne biz yönetim olarak memnunuz, ne de futbolcular memnun. Kendi içimizde sorguluyoruz ve gereken önlemleri alacağız. Ancak pazar akşamına döndüğümüzde, futbola yakışmayan görüntülerin altını çizmek istiyoruz. Kadıköy'de yardımcı hakemin kafasının yarılmasına kadar futbol dışı eylemler Türkiye'nin gözü önünde cereyan etti. Yardımcı hakemin kafasına dikiş atıldı ve 10 dakika gecikmeli maça başlanabildi.''

''BÜNYAMİN GEZER KORKTU''
Haldun Üstünel, derbi maçın hakemi Bünyamin Gezer'in koktuğu için maçı oynatmak zorunda kaldığını ileri sürdü. Hakem Bünyamin Gezer'in düşüncesini merak etiğini kaydeden Üstünel, Gezer'in, ''Maçı iptal etseydim çok şey olurdu'' sözlerine tepki göstererek, ''Bunu söyleyerek zaten maçı iptal etmesi gerektiğini ve korktuğunu açık açık ilan etti. Bu korkuyla maçı yönetti ve aldığı karaları da gördük'' diye konuştu.

Bünyamin Gezer'in bir gazeteye yansıyan, ''Maçı izlemeye 50 bin kişi gelmiş, tatil etsem protestolar olur, camlar çerçeveler indirilirdi'' ve ''Yardımcı hakeme yabancı madde atılması münferit bir olaydı. Hakemler olarak bizi etkileyen bir ortam yoktu'' sözlerine göndermede bulunan Üstünel, ''Acaba hakem maçı devam ettirirken etkilendiği 50 bin kişiden, maç oynanırken de etkilendi mi?. Ayrıca hakem küfürü yalnızca kendisine yapılınca mı küfür sayıyor?. Maç öncesi hakemin yaralanması, dikiş atılan kafası ile maça çıkması ve tüm bunlara rağmen maçın oynatılması, Bünyamin Gezer'in Türk futbolunda milat olacak bir kararı vermesine engel olmuştur. Türk futbolu için büyük bir fırsat kaçmıştır. Yıllar önce bu fırsatı merdiven boşluklarını doldurduğumuz için kaçırdığımızı iddia edenlerin, bugün sessizliğini anlamakta güçlük çekiyorum'' ifadelerini kullandı.

Kendilerinin en büyük dileğinin, cesur hakemlerin sahada yer alması olduğuna vurgu yapan Üstünel, ''Maalesef çoğunda cesaret yok. Özellikle büyük maçlarda gösterdikleri yönetimler ortaya koyuyor ki, cesur hakem Tükiye'de az bulunuyor'' dedi.

''GALATASARAY KAPTANINA KİMSE EL KALDIRAMAZ''
Derbi maçta Arda Turan'ı iterek gerginliğin başlamasına neden olan Fenerbahçeli futbolcu Cristian'a değinen Üstünel, ''Arda Galatasaray'ın kaptanı ve Galatasaray kaptanına kimse el kaldıramaz. Böyle davranış sergileyenlerin de bu sahalarda yeri yok'' diyerek tepkisini dile getirdi. Üstünel, Arda'nın uzun süre Galatasaray'a hizmet edeceğini söyleyerek, ''Ona sahip çıkmamız gerekiyor. Kaybetmek için değil, kazanmak için çaba sarf etmek en büyük isteğimiz. Arda'yı bizden başka kimse ne yargılayabilir, ne de cezalandırabilir'' şeklinde konuştu.

''FENERBAHÇE YÖNETİCİLERİ MÜDAHALE ETMEDİ''
Haldun Üstünel, derbi maçta yaşanan olaylara Fenerbahçe yöneticilerinin hiçbir müdahalede bulunmadığını ileri sürerken, ''Henüz ısınma bölümünde taraftarlarını selamlamaya giden futbolcularımıza saldırıldı, özellikle kaptanımız Arda Turan'a bilinçli bir şekilde taciz yapıldı. Yabancı maddeler atıldı. Oyuncumuz Keita'nın gözünden sakatlanmasına ramak kaldı. Hakeme saldırı oldu. Arda'ya 55 bin kişi toplu halde küfür etti. Ama hiçbir Fenerbahçeli yönetici bu duruma müdahale etmedi. Rövanş maçı çok daha farklı olacak. Nasıl konuk ağırlanırmış en güzel şekilde göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

''ŞAMPİYON OLACAĞIZ''
Galatasaray kulübü olarak başarı kanıtlarını müzelerinde sergilediklerini dile getiren Üstünel, Turkcell Süper Lig'de bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarını iddia etti. Kesinlikle hayal kurmadıklarını belirten Üstünel, ''Bizde gerçekler var. Ligdeki 18. şampiyonluk kupası, mayıs ayında Galatasaray'ın müzesinde olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. O kupa, Ali Sami Yen Stadı'nda havaya kalkacak. Galatsaray'a gönül verenlerin içi rahat olsun'' derken, Galatasaray taraftarının sadece iyi gün dostu olmadığını, kötü zamanlarda da desteğini hep sürdürdüğünü kaydetti.

''DERBİLER BAYRAM HAVASINA GEÇMELİ''
Derbi maçların sürekli gergin ortamlarda oynanıyor olmasının kendilerini endişelendirip endişelendirmediği şeklinde yöneltilen bir soru üzerine Üstenel, 'Endişe taşımıyorum dersem yanlış olur. Derbiler aslında bir bayram havasında geçmeli. Bundan önceki dönemlerde yöneticilerin karşılıklı demeçleriyle ortam geriliyordu ve biz bunun önüne geçtik. Ancak şimdi de futbolcuların birbirlerine inanılmaz derecede agresif davranmaları, görülen kartlar, ortamın gerilmesi bizi mutlu etmiyor. İnşallah her şey daha güzel bir ortama kavuşur'' yanıtını verirken, kendilerinin yemek davetini Fenerbahçe yönetiminin kabul etmediğini aktardı.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Spor Haberleri
Diğer Spor Haberleri
Sofuoğlu 'hırs' yaptı
Beşiktaş ile Ankaragücü ligde yarın 93. randevuda
NBA'de 2 maç vardı
Fenerbahçe'ye gelebilirim
Neden ertelenmedi?
Korkunç şüphe
'Yıldırım kulübü zor duruma düşürdü'
Fener aşıya karşı!
Fenerbahçe, saraydan saraya!
Bursa, Sağlam ve kader!
Mağlup olmayı hazmetmek zor
Kapıyı kapatmam
Anadolu expresi
Ağlaya ağlaya kazandı
Beşiktaş maçında sahada
Yattara kızdı
Günün içinden
Kramponlar hasta...
Real-Aragones flörtü
Hidayet kazandı Mehmet kaybetti
Efes'in adı var
Kadıköy 2009'u kapadı!
Aslantepe'ye bir yıl kaldı
Kızardı ve yanacak
Durmak yasak!
Hoşgörü+destek
Zirveyi bırakmadılar
İnönü'de başrol Yusuf'un olacak
Washington zirveye taşıdı
'Gerekirse maçlar ertelenir'
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
PUAN DURUMU
  • Takım O G B M A Y P
13. HaftaHAFTANIN MAÇLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol