"Tekke ile görüşeceğiz"

  • yeni haber
  • Giriş Saati : 19.11.2009 11:57
    Güncelleme : 19.11.2009 12:08
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Rusya'nın Zenit takımında forma giyen eski kaptanları Fatih Tekke ile ara transfer döneminde görüşeceklerini söyledi.

Hacısalihoğlu, Trabzon'daki bazı yerel gazetelerin spor müdürleriyle birlikte Trabzon TV'de katıldığı bir programda, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

OTORİTELERE GÖRE DERBİNİN FAVORİSİ

Hacısalihoğlu, devre arası transfer döneminde Fatih Tekke ile görüşeceklerini belirterek, ''Taraftarımızın arzusu da, Fatih Tekke'yi kadromuza katmamız yönünde. Ocak ayı ara transfer döneminde, bu futbolcuyla bir kez daha görüşeceğiz'' dedi.

Bu transferde göz önünde tutulması gereken bazı faktörlerin bulunduğunu anlatan Hacısalihoğlu, ''Fatih gelmek istiyor mu? Bizim önereceğimiz transfer ücretini beğenecek mi? Bu futbolcuyu kulübü Zenit bırakacak mı? Çünkü Fatih'in Zenit kulübüyle sözleşmesi Ağustos'ta bitiyor. Zenit'in Fatih Tekke için belirleyeceği bonservis bedeli de önemli. Yani bizim ve Fatih'in istemesiyle bu iş bitmiyor. Bunların hepsinin halledilmesi gerek. Biz gereken girişimi yapacağız. Biz de onu kadromuzda görmek istiyoruz' diye konuştu.

Güney Kore'nin Seul takımını çalıştıran eski teknik direktörleri Şenol Güneş'in isminin sürekli gündemde tutulmasına ilişkin olarak ise Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

''Şenol Güneş benden daha çok Trabzonsporlu. Bu camianın içinde yetişmiş, efsane olmuş bir isim. Milli takımı dünya üçüncüsü yapmış bir teknik adam. Hatta Avrupa'da teknik adam ararken bize 'Sizin evladınız, Trabzonlu Şenol Güneş Türk milli takımını dünya üçüncüsü yapmış. Yılın en iyi teknik adamı seçilmiş. FIFA'dan ödül almış. O varken neden teknik adam arıyorsunuz' diyorlar.

Şenol Güneş, camiayı tanıyan ve beklentilerini bilen biri. Biz bu sezon başında Güneş ile ilgili girişimleri yaptık, ancak kulübü Seul ile sözleşmesi sürdüğü için transferi gerçekleşmedi. Ancak bugün de Broos görevde. Bize bir teknik adam görevdeyken, başka bir teknik adamla görüşmek yakışmaz. Hocamız görevinin başında olduğu sürece de benim en yakın arkadaşım olan, takımın başında görmek istediğim Şenol Güneş ile görüşme yapmayız.''

YAPILAN TRANSFERLER

Geçen sezon hem A takım, hem de Trabzon Karadenizspor için transferler yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, ''Bu yıl içinde az oyuncu alacağımızı söylemiştik. Eksik mevkilere kulübün imkanları, hocanın istekleri doğrultusunda yapıldı. Tjikuzu oynamıyor ama başta oynuyordu, herkes oynadığı oyundan memnundu. Geçen yılki performansına bakıldığında o mevkide en iyi oyunculardan biri. Hoca forvetin solunda ısrarcı oldu. Birkaç isim üzerinde duruldu. Gabriç konusunda hocanın fikri netleşince bu oyuncunun transferi yapıldı. Onun haricinde Zafer Yelen ve Ömer Aysan alındı'' dedi.

Genç oyuncu Barış'ın forma bulamamasına ilişkin olarak ise Hacısalihoğlu, ''Ben her futbolcudan çok Barış ile ilgileniyorum. Ben size soruyorum. Barış, bu seneki performansıyla oynar mı? Tabi ki Barış'ı kazanmamız gerekiyor. Barış'ı kazanırsak diğer genç arkadaşlara da örnek olur. Barış'ın bir Hami gibi sürekli oynamasını ve sembol futbolcu olmasını isterim'' diye konuştu.

ALANZİNHO'NUN TRANSFERİ

Hacısalihoğlu, Alanzinho'nun Norveç'te sözleşmesinin bitmesine yakın bir dönemde Türkiye'de bazı kulüplere önerildiğini kaydederek, şunları söyledi:

''2 yıl önce kulübüyle sözleşmesi bitiyordu. Brezilya'dan Norveç'e gelmiş, uyum sorunu tamamlamak üzere olan bir oyuncuydu. Üçüncü yıl orada takımda oynamaya başladı. Menajerleri vasıtasıyla Ankaraspor ve Konyaspor'a önerildi. Onlar da tanımadıkları, bilmedikleri oyuncuyu, o günkü performansına göre almayı uygun görmediler. Ondan sonraki yıl sözleşmesi uzatıldı. Stabaek lig şampiyonu oldu, Alanzinho yılın futbolcusu seçildi. Kulübü bırakmayı düşünmedi. Ersun Yanal ısrarcı oldu. Sözleşmesini de uzatmış. Bize 4 milyon Avro fiyat söylediler. Ersun hoca bizden forvet arkası ve sol kenara oyuncu istedi. Biz bir oyuncu alabileceğimizi söyledik. Alanzinho da iki yerde oynayabilen özellikte bir oyuncuydu ve o nedenle bu futbolcuyu tranfser ettik. Mesela biz de Gökdeniz'den 8 milyon Avro almıştık. Gökdeniz, sözleşmesini uzatmasaydı çok daha ucuza transfer olurdu.''

Kulübün mali tablosu konusunda bir hafta önce eski başkanlar, eski asbaşkanlar, kurucu üyelerin de yer aldığı n 50 kişilik bir ekiple toplantı yaptıklarını ifade eden Hacısalihoğlu, bilgilendirme talebinin kendilerinden geldiğini ve her üyenin talep etmesi halinde kulüp hesaplarına bakabileceğini kaydetti.

kalan karakter 460

www.birlikport.net www.birlikport.net // İSTANBUL

sunu herkes bilmesi lazimki ocakta senol gunes ile fatih tekke trabzona gelmesin trabzonda kaos cikar.. taraftar umidini bu ikiliye baglamis durumda...

aslinda esas olan kongredir...

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 19.11.2009 12:34

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Spor Haberleri
Diğer Spor Haberleri
Semenya unvanını korudu
"Dışarıda hapis cezası alır"
İrlanda'dan ilginç istek
Ivankov milli takımı bıraktı
Güney Afrika'ya kimler gidiyor?
Futbolda bir ölüm daha
Adriano açıkladı: Geliyorum
Fenerbahçe'de derbi mesaisi
Biletler satışta
Eduardo nikah tazeledi
Futbolcular kovuldu
Denizli'nin derbi karnesi
Beşiktaş "derbi yoksulu"
Dev derbiyi yorumlayın!
Henry kupaya "el" attı
Fenerbahçe "derbi canavarı"
G.Saray'da kadroda yok
Tosun Trabzonspor'u istiyor
Mehmet grip, Hido mağlup
G.Saray küme düşürülebilir
İşte Daum’un çökertme planı
Van Nistelrooy geliyor
Ay-yıldız'a 2 dev aday
Baba&oğulun hasreti bitiyor
Acı yok acı yok!
Polat'la Aysal'ın Bebek buluşması
Özgüven derbisi!
'Devre arası olmaz'
Arda Florya'ya giremez
Günün içinden
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
PUAN DURUMU
  • Takım O G B M A Y P
13. HaftaHAFTANIN MAÇLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol