En medyatik kulüp

  • yeni haber
  • İHA
  • Giriş Saati : 09.02.2010 17:24
    Güncelleme : 09.02.2010 17:24
MTM'nin 2010'un ilk ayında, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yayımlanan her haberi tek tek raporlayarak oluşturduğu medya gündemi raporuna göre, geçtiğimiz ayın en medyatik spor kulübü Galatasaray oldu. Ocak ayı boyunca büyük transferleriyle spor dünyasını heyecanlandıran Galatasaray, 19 bin 136 haber ve yazıda yer buldu. Medyatik takımın ekranlarda kalma süresi ise 118 saati buldu.

MTM'nin araştırma raporuna göre, ayın medyada en çok yansıma sağlayan ikinci spor kulübü, Fenerbahçe oldu. Uzun süredir en popüler spor kulüpleri listesinde zirvede yer bulan Fenerbahçe'ye ilgi, yüzde 7 oranında azalma gösterdi. Fenerbahçe gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 18 bin 256 haber ve yazıya konu edildi.

Yılın ilk ayında en çok konuşulan diğer spor kulüpleri sırasıyla Beşiktaş, Trabzonspor ve MKE Ankaragücü oldular.

OCAKTA YILDIZI EN ÇOK PARLAYAN FUTBOLCU GÖKHAN ÜNAL

MTM'nin raporuna göre, ayın en çok konuşulan futbolcusu, haber sayısı yüzde 137 oranında artış göstererek zirveye yerleşen Gökhan Ünal oldu. Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Ünal, ay boyunca, spor medyasının yakın takibindeydi. Ünal, Ocak ayında, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitesi toplamında 3 bin 274 habere konu edildi.

Geçtiğimiz yılın en popüler ismi olan Arda Turan, yıla durgun başladı. Haber sayısında yüzde 23 oranında azalma yaşanan ünlü futbolcu, en medyatik sporcular listesinde üçüncü sıraya geriledi. Avrupa'da oynamayı hedeflediğini açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Arda Turan, ay boyunca özel hayatıyla da sıkça gündeme geldi. Sinem Kobal'a evlenme teklifi ettiği iddia edilen Turan, ay boyunca 1.958 haberde yer buldu.

MTM'nin aynı araştırmasının sonuçlarına göre; geçtiğimiz ayın en çok haber olan bir diğer sporcusu Lucas Neill oldu. Galatasaray'la 1,5 yıllık mukavele yapan Neill, en medyatik sporcular listesine dördüncü sıradan giriş yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Süper Lig ile 1. Lig'in önümüzdeki dört sezonu kapsayan yayın hakları ihalesini 321 milyon TL tutarındaki rekor fiyat ile Digitürk'ün kazanması, yılın ilk ayına damgasını vuran gelişmeler arasında kayda geçti.

Etiketler :

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Spor Haberleri
Diğer Spor Haberleri
"Takıma dönmek istiyorum"
Trabzonspor tur arıyor
Gözler Ziraat Türkiye Kupası'nda
Carter 48 sayıyla yıldızlaştı
Federasyonların bütçesi azaldı
Ankara'nın 74 yıllık simgesi
Brezilya'dan tarihi karar
Alex kimi önerdi?
Uygun Konyaspor yolunda
Yeni iddia Hughes
F.Bahçe keşfetti M.United kaptı
G.Saray'da forvet arayışları
Düdüğünü almalı
Madrid'de kanatlanacak
Turizm elçisi Neill
Polat: Futbolcular beceriksiz
Taca çıktı
İkiyüzlü Santos!
Sanal alemin kralları!
Kadıköy gerçekleri
Efelerin efesi Kaf-Kaf
Dev bir adım
Günün içinden
Hiddink'li milliler rekor kırdı: 28 milyon dolar
Yabancı hocaya saygı göstermem
Sürpriz olmadı
Hakan takıma döndü Yusuf idmanı bıraktı
Ferrari maskeyle sahaya
Hadi gülümse
Duraklama devri
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
PUAN DURUMU
  • Takım O G B M A Y P
13. HaftaHAFTANIN MAÇLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol