Fener çok farklı

  • yeni haber
  • Giriş Saati : 10.02.2010 08:44
    Güncelleme : 10.02.2010 16:23
Usta kalem Hıncal Uluç bugünkü "Fener çok farklı" başlığı ile verdiği yazısında "Fenerbahçe-Diyarbakır maçındaki Fener ile Kayseri-Galatasaray maçındaki Galatasaray'ı yan yana koyup seyretsinler" dedi.

Hıncal Uluç, Fotomaç Gazetesi'nde Bülent Can ile yaptığı söyleşide şunları söyledi;

Polat, yeni transfer edilen Jo'nun sakatlanmasının ardından "Saha içindeki kasaplara müdahale edilmeli. Yıldız oyuncular korunmalı" dedi. Bu özellikle Kayseri ve Trabzon'un tepkisini çekti. "Ayrımcılık istiyor" gibi algılandı. Yıldızlar sahada korunmalı mı?


Kayseri ve Trabzon'un, yani Anadolu'nun iyi futbol oynayan takımlarının Adnan Polat'ı desteklememesini anlamakta güçlük çekiyorum. Kayseri başkanının da Trabzon başkanının da Polat 'Haklı' demesi lazım. Türk futbolunun marka değeri bugün 500 milyon dolardır. Bu marka değerinin korunmasının üç, beş puanla alakası yok. Ne oldu Galatasaray iki puan kaybetti, Kayseri bir puan aldı. Kına mı yakacak Kayseri şimdi!.. O 'bir puanı aldı' diye!.. Yoksa Kayseri'de pırıl pırıl bir futbol oynanması mı önemli!.. Orada da çok güzel suni çim vardı, kaldırdılar; leş gibi bir tarla var şimdi... Efendim 'Yıldız futbolcuları hakemler korumasın!..' Niye yaptılar o stadyumu Kayseri'ye bana bir anlatsınlar. Bana bir anlatsın. Ben bu daveti hep yapıyorum. 'Beni arayın, benimle konuşun' diye. Havaya konuşmak kolay!

_Kayseri-Galatasaray maçının hakemi Özkalfa'nın yönetimini nasıl buldunuz? Makakula ile Cangele'nin ceza sahası içinde yerde kaldığı pozisyonlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Hiç alakası yok. Tam tersine Saidou'ya yaratılmış bir son dakika frikiği var.

Servet Çetin'in yedek kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Geç kalmış bir karar. Haftalar evvelden yapılacaktı bu iş!.. Belki de Rijkaard'ın son haftalarda yaptığı en doğru iş.

_Emre Güngör de bu fırsatı iyi kullandı. Lucas Neill ile iyi bir ikili oluşturdular. Neill'i geçen hafta beğenmediğimizi söylemiştiniz. Bu hafta birçok yorumcu maçın adamı ilan etti. Görüşünüzde bir değişiklik var mı?

İÇİMİZ DIŞIMIZ ÇORBA
Milli takımının stoperi Gökhan Zan tribünde, milli takımın stoperi Servet Çetin ve Emre Aşık kulübede ve yine milli takımın stoperi Emre Güngör sahada iken Galatasaray'ın transfer önceliği stoper midir? Rijkaard bana bir izah etsin bakalım!.. Santrforu yok Galatasaray'ın... Senin yemeğin üzerine yenecek bırak tatlıyı, meyven bile yok. Dördüncü çorbayı pişirip önüme koyuyorsun. İçimiz dışımız çorba oldu hemşerim!.. Galatasaray'ın oyun kurucusu yok. Bu yüzden Arda en başarılı olduğu kanat yerine oyun kurucu olarak oynuyor. Galatasaray'ın golcüsü yok. Habire stoper alıyorsun! İki milli takım stoperi kulübede, bir milli takım stoperi tribünde, Galatasaray stoper alıyor. Sıkıntı olması durumda Mehmet Topal var, icabı halde stoper oynayabilecek Hakan Balta var. Yani Galatasaray'a en son alınacak adam stoper. Ha Popescu gibi muhteşem bir oyun kurucu stoper alırsın; tamam. 10 topundan 5'ini taca atan Neill'ın ne özelliği var, birisi anlatsın bakayım!.. Maç sonunda ilginç bir istatistik vardı. 450 olumlu top yapmış Galatasaray. 150 olumlu top yapmış Kayserispor. Galatasaray'ın tehlikeli sahasında, yani 18 civarında oyunun oynadığı süre yüzde 14, Kayseri'nin 18'i civarında, yani tehlikeli alanda oyunun oynadığı süre yine yüzde 14. Galatasaray 450 olumlu pas ile yüzde 14 tehlikeli pozisyona girmiş, Kayseri üçte biri, 150 olumlu pas ile yüzde 14'e gelmiş. Bu ne demek: Kayseri ileriye oynamış, Galatasaray yana ve geriye oynamış. Galatasaray'ın en büyük sorununun bu olduğunu, Galatasaray'ın teknik direktörü bir senedir görmedi!.. Sonra yüzde 55 Galatasaray'da top!.. Kendi yarı sahanda oynadığın zaman Kayseri'nin pres yaptığını gördünüz mü? 'Allah razı olsun. Kendi kendilerine vakit geçiriyor' dediler. 150 topla, yüzde 14 tehlike, 450 topla yüzde 14 tehlike! Bu iki istatistik Rijkaard'ın utancı. Bir de 36 orta var. Olmayan santrfora!.. Kenardan oyuna bakmıyorsun, takımın oyuncularını bireysel hazırlayamıyorsun, yok ediyorsun, morallerini de bozarak. 'Takım oyunu' diye de bir şey yok, 'Hırs' diye de bir şey yok. Hırs nedir, Fenerbahçe'yi görsünler. Lütfen Fenerbahçe-Diyarbakır maçındaki Fener ile Kayseri-Galatasaray maçındaki Galatasaray'ı yan yana koyup seyretsinler. 'Galatasaray' diye bir takım kalmamış.

TABATA GİBİ OYNADI
_Operasyon geçiren Denizli'nin yer almadığı karşılaşmada Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Siyah-beyazlı ekibi nasıl buldunuz?
Beşiktaş için bir şey söylemek için erken. Son 10 dakikaya sıkışan gollerle bir takımı değerlendirmek zor. Gençlerbirliği iyi bir takım değil. Esas sorun orada. Çabuk çözülüyorlar. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki iyi oyununu kuran adam Yusuf. Yusuf'ta bir istikrar yok. Bir maç var, bir maç yok. Oynadığı zaman da yok. Yusuf oynarsa ve de iyi oynarsa Beşiktaş iyi oluyor. Yusuf oynamazsa ya da kötü oynarsa Beşiktaş kötü oluyor. Tabata Beşiktaş'a geldiğinden beri ilk defa biraz Tabata gibi oynadı. 'Böyle devam edecek mi' bilmiyoruz. Kim ne derse desin!.. Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki iyi oyunundaki temel adamlar Tabata ile Yusuf'tu. Tabata ile Yusuf'un üzerine kurulu bir oyunda, devamlılık olabileceğini söylemek için çok erken. Hele bir görelim!..



kalan karakter 1000

mustafaazamak mustafaazamak // İSTANBUL

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum yazık ya dünyanın parasını harca ondan sonra acı çek ızdırap çek bu adam gerçekten hocamı bende şaşırdım doğrusu ben ADNAN BEY VE HALDUN BEYİN bu kadar emek harcadığı bu takımın bu halde olmasına gerçekten üzülüyorum yazık birde hakem olayı var bu hakemler bu ligin marka değerini yükseltemez hatta ve hatta dahada düşürür bu ne rezil yönetim zırt pırt düdük maçmı seyrediyoruz yoksa trafik polisinimi vallahi anlamadık ya digitürk parayı verdi ama zor toplar böyle giderse ben şahsen abone olucaktım ama vazgeçtim.....

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 11.02.2010 00:18
merdo138 merdo138 // KAYSERİ

sn Uluç her ne kadar sizi sevmesemde yazılarına kıymet veriyorum.Çünkü gördüğünüzü yazıyorsunuz.Ancak bu yazı olmamış biraz tarafsız baksanız hem Kayserinin hem Fenerin haklılığını görürsünüz.Belki ben taraflı bakıyorumdur.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 10.02.2010 14:38
fy_sabah fy_sabah // İSTANBUL

Evet.. Fenerbahçe ile galatasaray arasında fark var. Bu doğru.
Ancak sorun şu ki, bu fark dışarıdan müdehalelerle, hakem terörü ile kapatılmaya çalışılıyor. Fenerahçe sahada adeta kıtır kıtır doğranıyor. Bu sezon Fenerbahçe aleyhine hakem facialarının bilançosu askari 10-11 puana ulaştı ! Hal böyle iken, gs cephesi ortada hiçbir şey yokmuş gibi, hatta tam tersi bir durum varmış gibi beyanlar verme kurnazlığında !
Cumartesi Kayseri'de haksız bir kırmızı kart ve verilmeyen bir penaltı (Kayseri), pazar günü Kadıköyde haksız üç kart ve verilmeyen üç penaltı (Fenerbahçe)!..bir haftada 3 puan. Bu daha nereye kadar gidecek ?! 2006 daki futbol terörü yeniden mi yaşatılacak ?! Ligin marka değeri artsın diye, yayın geliri artsın diye, heyecan olsun diye Fenerbahçe'nin ve Fenerbahçe'lilerin hakkını kimse yiyemez !

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 10.02.2010 11:55
sinanyurt sinanyurt

Yıldızlar en çok faul yapıldıkları için yıldız.En çok tekme yedikleri için yıldız o yüzden diğer futbolculardan fazla para alıyor.Dünyanın her yerinde yıldız oyuncalar ençok faule maruz kalan oyunculardır.Ayrımcılığa futbolda değil heryerde karşıyım.Nasıl olduda feneri gas. den daha iyi oynuyor dedin hayret

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 10.02.2010 10:34

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Spor Haberleri
Diğer Spor Haberleri
Gullit'e önemli görev
Benzema 1 hafta yok
Maç başına 1 puan
Fabregas yalanlaması
Defans "SOS veriyor"
"Bana hiç şans tanımadılar"
Jovanoviç Liverpool'da
Apak geçmişe "sünger" çekti
Olimpiyat köyünün üçte biri tamamlandı
Okur galip, İlyasova mağlup
Servet kulübeye
Aslan'dan Tuncay bombası
Günün içinden
Jose ucuz atlattı
Collina'ya protesto
Tuncay hayat verdi
Sevinmeyeceğim
Beşiktaş'ta 'Genel Sekreter' sancısı
Kaleden kaleye birdirbir şov!
Formunu yükseltti Tello'ya kesik attı
Sabırsız Matteo Ferrari!
Komite var kriz yok
Daum'dan Emre'ye: Biraz daha sakin
15 gün sonra dönüyorum
Bursaspor maçına 9 yedek oyuncu!
Temelli çözüm
İşte beyin takımı
4-6-0'ın vurucu gücü Giovani
Biz bu pozları iyi hatırlıyoruz
Elano Blumer'e milli davet geldi
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
PUAN DURUMU
  • Takım O G B M A Y P
13. HaftaHAFTANIN MAÇLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol