"Şiddeti yapan kulüp yöneticisidir"

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 09.03.2010 13:15
    Güncelleme : 09.03.2010 13:23
Lig TV Genel Müdürü ve spor yorumcusu Şansal Büyüka, Diyarbakır-Bursaspor maçındaki olaylara ilişkin ''Belli futbol kültürünün, kulüpleri yönetenlerin net eğitimi olmamasının doğal sonucu'' dedi.

İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği ayın başarılıları yarışmasının jüri toplantısına Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ve spor yorumcusu Erman Toroğlu konuk oldu.

Büyüka, İzmir'in Turkcell Süper Lig'de bir takımı bulunmamasının bir değil bir dizi yanlıştan kaynaklandığını belirterek, İzmir kulüpleri arasındaki rekabetin ''birbirini öldürmeye, önünü kesmeye heveslenen bir yarış olduğunu'', sonuca da tüm kulüplerin katlandığını söyledi.

Turkcell Süper Lig'e çıkacak bir İzmir takımının diğer İzmir takımlarına katkısı olacağını vurgulayan Büyüka, ''Yeni bir yayın ihalesi yapıldı. Turkcell Süper Lig'de en az payı alan kulüp 20-25 milyon dolar para alacak. Bu olağanüstü bir para. Planlanarak harcanırsa, İzmir'in takımları dış desteğe gerek duymadan kalıcı bir takım yaratabilir Süper Lig'de. Adı rekabet olmayan bu işten vazgeçmek lazım'' diye konuştu.

Büyüka, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananların hatırlatılması üzerine, ''Sürpriz değil. Belli futbol kültürünün, kulüpleri yönetenlerin net eğitimi olmamasının doğal sonucu. İşin perde arkasında kötü niyet de var. Ayrıca medyanın da ciddi şekilde payı var''dedi.

Büyüka, ''Maraton programının tekrar yayınlanıp yayınlanmayacağı'' yönündeki soru üzerine, Türkiye'deki ikililere bakıldığında, ayrıldıktan sonra ''dikiş tutturamadıklarını'' belirterek ''Maraton olursa Erman ve Şansal ile olur. Bu ikilinin dışında, biri gider, biri gelirse Maraton olmaz'' dedi.

ERMAN TOROĞLU

Erman Toroğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, ''İzmir'in takımının Turkcell Süper Lig'de olmamasında kabahat başkasında aranmamalı. İzmir'in aynaya bakması gerekli''dedi.

Toroğlu, Diyarbakırspor-Bursaspor maçındaki olaylara ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

''Şiddeti yapan yüzde 100 kulüp yöneticisidir. İstanbul'un göbeğindeki statlarda, geçen sene başına kadar bazı odalara giremedi polis, Futbol Federasyonu yetkilileri... Orada patlayıcı maddeler, sopalar vardı. İstanbul'da bunu yapamıyorsan, Diyarbakır'a, başka yere gitmeyin. İstanbul'un göbeğinde bir hakemin kafası yarıldı. Tedavi ettiler. Diyarbakır'daki hakemin kafası yarılmış mı? Onu da tedavi edin yarılmışsa. O zaman bir takıma, bir şehre ayrı davranırsanız olmaz. Zamanında önlem alınmazsa daha çok şeyler görürüz.''

Toroğlu, bu olaylarda hakemlerin payının sorulması üzerine de ''Eski hakemler pozisyonları yorumluyorlar, her biri ayrı şeyler söylüyor. (Yarın bir gün Oğuz Sarvan giderse... Büyük kulüplerle ters düşersem...) diye. (Ben gelirim, gözlemci olurum) diye düşünüyorlar'' yanıtını verdi.

İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Barçın, Büyüka ve Toroğlu'na plaket verdi.

Toplantıya, gazeteci Çağatay Çağlar'ın kalp naklini yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı hekimleri de katıldı.

kalan karakter 460

SEMİH2323 SEMİH2323 // ELAZIĞ

Erman Hocaya Katılıyorum.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 01.05.2010 17:58
can26 can26 // ESKİŞEHİR

şiddeti yapan ve alet olan kulüp yöneticisidir. aynen katılıyorum.

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 09.03.2010 16:39
nazif59 nazif59 // TEKİRDAĞ

Aziz baba nasıl yedi hocam seni.Büyük başkana laf söylenmez.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır1
cevapla 09.03.2010 15:36

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Spor Haberleri
Diğer Spor Haberleri
Potada veda sınavları
Portsmouth'a ödül yok!
Günün içinden
Trabzon'un adı yeter
Bir atarım iki sayarım
Cezalı duruma düşen kaptan Arda isyan etti
Arıza var
Hiddink banka beğenmedi
Galatasaray Topal'lıyor
En iyiler podyumda
Karşıyaka yürüyor!
Emre masaja koştu
Zaferin reçetesi
Arsenal'e kötü haber!..
Geç kaldım ama gol attım
Guardiola-Mourinho: 5-4
Hepsinden daha Diyarbakırlıyım
Jordan kampına iki Türk!
Selçuk Çebi Bakü'de yok
Kobe'nin 34 sayısı yetmedi
Nevriye ve Penny bugün rakip
Başkan mutlu uyudu!
Erdemsiz zor
Taraftarlardan büyük ilgi
Cimbom'a 'ES'tiler
Biletler yarın satışta
Nobre'nin oğlu taburcu oldu
Ribery'den her yere yeşil ışık
Yattara kontrolden geçti
Hakemler açıklandı
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
PUAN DURUMU
  • Takım O G B M A Y P
13. HaftaHAFTANIN MAÇLARI
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol