Sağlam'ın hayali büyük

  • yeni haber
  • Giriş Saati : 10.09.2010 15:18
    Güncelleme : 10.09.2010 15:20

Türk futbolundaki gerçekleştirdikleri devrimi Avrupa'ya taşıyacaklarını iddia eden Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Yeşil-beyazlı takımı Türkiye'nin Manchester United ve Liverpool gibi dünya devi bir kulüp olması için çalışacağını söyledi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nin Bayram gazetesine konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, "İlk geldiğimizde koyduğumuz hedefi iki sene önceye aldık. Şimdi bu başarıyı kalıcı yapmak istiyoruz. Bursaspor'u Türkiye'nin Manchester United'i yada Liveerpool'u yapmak istiyorum. Bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.

Bursaspor'u ülkemizde sayılı kulüplerinden birisi yaparken, artık bundan sonraki dönemde Avrupa'da da iyi organize olarak, iyi bir planlamayla başarıyı kovalayan bir ekip haline getirmek
lazım. Ben bu takımın başında kalacaksam, 3 yıllık, 5 yıllık, 8-10 yıllık planım olacaksa, bu planın devamında bunun olması lazım. Yoksa bu işin anlamı yok" dedi.

"VALENCİA HERALDE PUAN CETVELİNE BAKMIŞTIR"

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk rakip olan Valencia hakkında konuşan Sağlam, "İyi başlangıç yaptık. Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimizle alakalı da bize bakış açılarında ciddi anlamda bir farklılık olmuştur. Çünkü onlarda şu beklenti vardı, 'Bursaspor şampiyonluk üretti ama herhalde diğer ülkelerde de 10 yılda 20 yılda bir olan bir şampiyonluktur bu. Bunun havasıyla bunlar gidemezler. Bu başarıyı tekrar edemezler' diye düşünmüşlerdir. Valencia her halde puan cetveline bakmıştır. Bakınca da demişlerdir ki; 'Kardeşim bunlar yine 3 maçta 9 puan aldılar, yine iyi başladılar. Gol yemediler. Belki buraya gelirken de bize bakış açıları bizim lehimize olacaktır" şeklinde konuştu.

"ZİRVENİN TAKIMIYIZ"


Birçok kulüp başkanının yıldız oyuncularını satarak ekonomik anlamda rahatladığına dikkat çeken Sağlam "Biz ekonomik sıkıntı çektiğimiz anda dahi böyle bir politika izlemedik. Özellikle bu şehrin psikolojisi açısından çok önemli bir stratejiydi. Bursaspor zirvenin takımıdır mesajını verdik. İyi oyuncusunu bırakmayacak, artı bu zirve mücadelesi içindeki özellikle ekonomik anlamdaki güçlü rakipleri de Bursaspor'un istediği zaman istediği şartlarda ekonomik durum ne olursa olsun oyuncu alamaz mesajını
verdik" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİNDE BİZİ DİKKATE ALMADILAR"

Sorumluluk alarak, her geçen gün üzerine bir şeyler koyarak, oluşan ortamı ve durumu da kendi lehlerine çok iyi kullanarak güzel bir hava oluşturduklarını kaydeden Sağlam, "Baktığımızda belli bir döneme kadar şampiyonluk mücadelesi veren takımlar kendi aralarında o mücadeleyi verirken, kapışırken açıkçası bizi çok fazla dikkate almadılar. Ne zaman dikkate aldılar, iş işten geçmişti.

Bunu sezon sonunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da çok net bir şekilde ifade etti. 'Biz bütün hesabımızı Beşiktaş ve Galatasaray'ı geçmek için yaptık ve onu da tutturduk. İkisine de 10 puan fark attık ama, Bursaspor'u hesaba katmamıştık' dedi. Dolayısıyla bizim için de avantajımız oldu. Her yönüyle gerek saha içerisindeki mücadelemizle, futbol kalitemiz istikrarımız ve özellikle ülke genelindeki bütün ülkenin futbol kamuoyunun takdirini topladık" ifadelerini kullandı.

kalan karakter 1000

kolukisaoglu kolukisaoglu

diger takimlar bursaya yatti...

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır6
cevapla 11.09.2010 12:04

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Futbol Haberleri
Diğer Futbol Haberleri
Quaresma idmana çıkmadı
Fenerbahçe'nin tarihi skoru
Kazım, hocayla arayı düzeltti
'Sıra kulübümüzde'
İrlanda'dan Türkiye'ye uzanan renk aşkı
Marsilya'yı özlemiyorum
Güiza'nın maaşı çizmeyi de aştı!
Sağlam'dan taraftara: ''Küfür istemiyorum''
Niang kriz çıkardı
Art ARDA darbeler
Schalke'ye gitmeme Hoeness engel oldu!
Guti'den Real'e sitem
Aurelio yeni takım arkadaşlarıyla tanıştı
'Trabzon'u keşfediyorum'
Bu çemberden çıkarız
Panzer'e yakıt yok!
Sahada hasret giderdiler
Arda gole doymuyor
Hamit'ten Kadıköy mesajı
Güvener: Ödeme yapmadım
Rusya fatihi Stoch
Toptan çalıştık
İnsua tam isabet
Kocaman'dan yakın takip
Çok aptalca goller yedik
Rıdvan Dilmen'in kehaneti
Şeytanın bacağını kırdık
Kadıköy'de güzel T ve çirkin bir arada
Arda Turan'dan kötü haber!
Gerçekten Altıntop!
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol