Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Çok mutlu-namemnun!

En kritik maçta, sorumluluğu ve yönetimi en güvendiğin oyunculara verirsin. Galip döndüğün ilk maç sonrasında da Aykut Kocaman'ın mecburiyetler dışında değişiklik yapmadan sahaya sürdüğü takımda, işler kötü gittiğinde gözüne baktığı oyuncular var.
Volkan Demirel, Dirk Kuyt, Baroni, Gökhan Gönül veya Yobo, elini ateşe sokacaklardan.
Ama maçı yaşarken en önemli hataların sahipleri de bu oyuncular. Sanki ilk kez böyle bir maç oynuyormuş gibi acemice hareketleri sahipleri onlar. Gece sessiz elbette.
Bir yandan da "Allah'tan öyle" diyoruz.
Yoksa yazık olacak bu oyunculara, bu oyunları ile. Yılların emekleri veya fedakarlıklarının üstünü çizecek kadar, olmayacak şeyler yapıyorlar. Baroni için artık yazacak yeni bir şeyimiz yok. Ama Bekir ve Volkan Demirel, iyi Fenerbahçeli olmakla, formda oyuncu olmak arasında, herkese bir seçim yaptırmak durumundalar.
İlk maçın top kıran orta sahasındaki hamleyi Mehmet Topal yaptı. Sakatlığı kendi şanssızlığı, maçın ise kader anıydı. Kendini oyundan çıkartarak, Salih Uçan'ın sahaya girme mecburiyetini yaşattı. Genç oyuncu pas ve oyun zekası ile birden bire maçın şeklini değiştirdi. Attığı gol değil önemli olan, oyunu yaşayış şekli ile ağabeylerine futbolcu olduklarını biraz hatırlatmaya çalışması, altı çizilmesi gereken. Plzen'deki maç bittiğinde Çek takımı için "Gözde büyütüldü" diyenler, bu maçtan sonrasında Fenerbahçe kadrosu için nasıl bir yorum yapacaklar merak ediyorum. Aykut Kocaman'ın sadece mücadele üstüne kurguladığı oyun stratejisinin, aynı Bate karşılaşmalarında olduğu gibi koca bir kumar olduğu da orta çıktı.
Şu işe bakın; Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde ilk kez çeyrek finale çıkıyor. Final yolu açık ama biz neler yazıyoruz? Bu tip maçların elbette baskısı değişik. Ama 1-0 önde olmanın getirdiği rahatlığı bile kaldıramayan bu oyunculara nasıl güveneceğiz. Aykut Kocaman koşu kalitesi ile açığını kapatmaya çalışıyor. Belki Meireles ve Webo ile biraz daha farklılaştırır oyunu. Ama kendisi santrafor iken Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen'in keyfini yaşadı. Bu orta sahalar ile bize eziyet çektirmesin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA