Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tehlikenin farkında mısınız?

Aziz Yıldırım, Aykut Kocaman ile yaşadığı tartışmayı "Önümüzdeki sene şampiyon olmak zorundayız" cümlesi ile sonlandırıyor. Yani; "Ben plana, düzene, bilime bakmam. Öyle transferler yapacağım ki, onlar bana şampiyonluğu getirecek" diyor. Başkan bunu 15 yıllık görev süresinde çok yaptı. Ortega'yı, Güiza'yı, Kezman'ı getirdi. Dünyanın parasını harcadı. Çok yüksek sözleşme ücretleri ödedi. Evet, 4 şampiyonluk kazandı ama Galatasaray 8 kere şampiyon oldu. Sonra, "Ne olacak, zaten Fenerbahçe üç yılda bir şampiyon oluyor" açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

UÇURUMA YÜRÜYORLAR

Aziz Yıldırım'ı, Aykut Kocaman'ı göreve getirmeye iten neden değişimdi. Ama koltuğun sallanmasından dolayı gelen panik, yine eski Başkan'ı geri getirdi. Şimdi sözüm Fenerbahçe'nin dinamiklerine... Kongre üyesi, taraftar, taraftar derneği veya kendini kulübünden sorumlu hisseden herkese. Bu tehlikeyi fark etmeliler. Yıldırım Demirören'in yaptıklarına bakıp, kendi kulüplerinin de uçurumun eşiğine yürümeye başladığını görmeliler. Yıldırım bir bankaya yayın gelirlerini temlik edip, 80 milyon dolar kredi hakkı aldı. Elinde kongreden aldığı yüzde 10'luk hisse senedi satma yetkisi var, bugünkü değerle 100 milyon lira civarında. "Yapmam" dediği stadın isim hakkı için görüşmeler yapıyor, 10 yıllığına 50 milyon dolarlık bir ödeme için görüşüyor.

ÖDEMELER, VERGİLER VS...
Önümüzdeki yıl 114 milyon liralık tahvil ödemesi var. Futbolcu vergileri artıyor. Şu anda bile 60 milyon euro olan maliyete, yüzde 25 daha eklenecek. Ama Başkan'ın bu finansmanı transferde kullanmak istediği, Aykut Kocaman da buna karşı çıktığı için başarılı hocasından vazgeçtiği ortada. F.Bahçe'nin önde gelenleri, aklı başında insanları bu intihardan Başkan'ı vazgeçirmek zorundalar.
Aykut Kocaman bunun için iki yıllık sözleşmesinden, bir servetten vazgeçti. Eğer Neron durdurulmazsa, "Roma" yanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA