Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Farklı hikaye

İlk düdükle birlikte "kontrol bende" diyen bir takımdı yine Fenerbahçe. Gaziantep'i, orta sahadaki tüm ikili mücadelelerde "kazanan taraf" olduklarında, sonraki sahne "acaba nasıl atak yapacaklar?" sorusunun cevabı oldu.
Mehmet Topal yüksek sezgi gücüyle bu baskıyı yöneten isimdi. Alper ilerigeri temposuyla maçın tansiyonu oldu. Baroni ise çok sık akıl koydu ortaya. Pas trafiğinde aktif rol aldı.
Bütün bu pozitif aksiyona rağmen, en verimsiz bölgenin, en "yetenekli olması" beklenenleri kapsaması ilginç. Emenike, Webo'dan alınan koltukta, ofsayta dolaşıp duruyor, Moussa Sow ise topu bir türlü olumlu kullanamıyordu. Kuyt ise ortaya yine gücünü koydu. Topu bu kadar ayaklarında tutmalarına rağmen, böylesine düz ve yaratıcılıktan uzak olmaları kaçınılmazdı.
Geçen haftalardaki tek kalelere baktığımızda bu kez farklı bir oyun tarzı vardı. Bekler öne koşularda ekonomik davranıyor, çok risk almıyorlardı. Bol ortalı oyun yerine, daha çok ceza alanı çevresinde ver-kaçlar ile topu yere indirerek defans duvarını geçmeye çalıştılar. Webo'nun oynamaması da belki bu değişikliğin nedeni. Ama Emenike kararı da, hücum aksiyonundaki değişim de Gaziantep'in defansif planında boşluk yarattı. Ağır stoperler bu trafikte çok hata yaptılar.

RAKİPLER BASKI ALTINDA
İkinci yarıda 2-0'lık sonucun konsantrasyon üzerine yaptığı yıpranma çok fark edilmeye başlandı. Bu kez orta sahada yine "çekinceli" temaslar vardı ve Antep etkili atakların sahibi oldu. Net fırsatlar kaçırdılar, Alves'in oyuna girmesinin hemen peşinden, O'nun bölgesinden yapılan sızmada gol geldi.
Tribünler de "eğlencenin" peşine düşünce maçın dengesinin her an değişmesi söz konusu hale geldi.
Ama Salih Uçan bu gerilime bir son verdi. Ersun Yanal genç oyuncuyu "disiplin tornasına" sokmaya çalışıyor. Daha kuvvetli, istekli ve takım oyuncusu yapmaya uğraşıyor. Sahada yetenek krizi varken, rakibin risk aldığı bölümde Salih'in parıltısıyla üçüncü gol geldi.
Bir Cuma maçı. Lider kazanarak bitirdi. Rakiplerini baskı altına aldı, kazanma zorunluluğuyla başbaşa bıraktı.

MAÇIN ADAMI: DİRK KUYT

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA