Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yabancı sayısına Alman formülü

Kulüpler Birliği sezon başında olduğu gibi, devre arasında da, kulübede iki yabancı oturtulması için gerekli düzenlemenin yapılmasını istedi. Yine Fenerbahçe karşı çıktı. Aslında sezon başladıktan sonra kurallar değişemeyeceği için, böyle bir karar çıksa bile, itiraz halinde Tahkim Kurulu iptal eder. Sadece AB vatandaşlarının yabancı sayılmaması ile ilgili bir mahkeme kararı alınırsa, o zaman şartlar yine aynı kalır ama bu pasaportları taşıyanlar sahaya istediği gibi çıkar.
Futbol Federasyonu Türk oyuncuların daha çok forma şansı bulması için bu kararı aldı. Alırken de kulüplerden destek buldu. Bu zorunluluk ortadan kalkmadıkça, kuralın değişmesi de anlamsız. Ama Almanlar'ın formülü, yeni sezon için bize de en uygun çözüm gibi geliyor. Hüseyin Özkök bizi uyarmıştı. Almanlar kaleciler hariç 22 kişilik kadrodaki 11 oyuncunun Almanya'dan yetişmiş olmasını şart koşuyor.
Biz belki gurbetçi oyuncular için bir esneklik getirebiliriz ama aynı formülle, kısıtlama yapmadan, 11 oyuncunun ilk lisansının Türkiye'den olmasını şart koşarak bir denge getirebiliriz kadrolara. Böylece ne AB vatandaşlığı mahkemelik olur, ne de yabancı sayısını düşünür takımlarımız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA