Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Herkesin teri var

İlk saniyeden itibaren kontrolsüz bir güç olarak gördük Fenerbahçeli oyuncuları. Topun olduğu yere tüm hızları ve hırsları ile geldiler. "Bir an önce" diyorlardı birbirlerine... Topu hakim olup, rakip ceza alanına "güdümlü" pasların peşindeydiler.
Tribünler doluydu. Onlar da "terli" gelmişlerdi koltuklarına. "Adalete Fener Yak" diyerek "mesafe" kat ettiler.
Yapay bir gerilim ortamı içinde, kaçınılmaz "panik" yapıştı Fenerbahçe camiasına. Futbolcuların da bundan etkilenmemesi mümkün değil. Düşünerek oynamak yerine, iç güdülerinin emriyle pozisyonları yaşadılar. Bu atmosferi normale çekecek dinamiklerin de eksik ve etkisiz hale gelmesi psikolojik çatışmayı ters yöne çevirme ihtimallerini kuvvetlendirdi. 5 oyuncusu yoktu ilk 11'in. 6.'sı (Emenike) kulübedeydi. Bahaneleri olmadan oynamaları gerekiyordu ve Kasımpaşa öncelikle oyuncu kalitesiyle çok büyük tehditti. Babel ve oyundan atılana kadar Kerem Şeras bu diklenmenin sembol isimleri oldular. 56'da 10 kişi kalana kadar Kasımpaşa maçın hep ortağıydı.
Kuyt ve Alper'in insanüstü gayretlerinin, kritik gecenin lokomotifi olduğunun altını çizelim. İlk düdükle koşmaya başladılar ve bir daha hiç durmadılar. Bu inadın peşine diğerlerinin takılmaması da imkansızdı. İyi-kötü diyeceklerimiz elbet var ama terini sakınan tek Fenerbahçeli yoktu.
Ve Ersun Yanal... Holmen'i ilk yarıda rakibi geri itmek için kullandı. İstediği golü bulamadı, bu kez Baroni'nin kalitesini tercih etti. Ama oyun sıkışmışken yine hamlesini ekstra santrafordan yana kullanmak istemesi, Salih'in farklı adımlarını ertelemesi aklımızdaki sorular. Üç takımın zirveye yapışması, ilk puan kaybedenin kırılma eşiğine gelme ihtimali, haftanın virajıydı. Maçı Fenerbahçe'ye kazandıran, Kadıköy'ün atmosferi. Yaralar sarıldıkça bu ortamı, takımın kendisi yaratır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA