Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Futbolsuz yazı!

Bir gün önce Önder Özen penaltı yorumu yapıyor ve "Bu çocuklar hakemi de yenmeyi başarırlar" diyordu. Sanki Fenerbahçe'yi ve Çağatay Şahan yönetiminin habercisi gibiydi. Hem rakibi, hem de hakemi yenecekseniz, ona göre çalışıp, öyle de takım kuracaksınız. Sadece Hababam Sınıfı'nın bize yaşattığı saflık yoktu onlarda, birlikte olurlarsa kazanacaklarını da bilen özgüveni taşıyorlar.
Hakem kararı yazmaya hiç hevesli değilimdir. Çok da eleştiri alırım okurlardan. Ama dünkünü "insani hatalarla" anlatacak tahammüllü kelimeler yok bende. İkili mücadele yorumunu beceremiyor. Avantaj kuralarını uygulatamıyor. Nerede, hangi kartı göstereceğini bilmiyor. Havada uçarak, tabanla rakibini (Emre) yere seren oyuncunun hareketini bile "devam" olarak yorumluyor.
Kusura bakmasın Çağatay Şahan... Verdiği penaltıdan bahsetmeden, kendisinden başka takımları ve oyuncuları felaketin eşiğine getirmeden daha iyi yapabileceği bir şeyi seçmesini isteyeceğim.
Bu yönetim neden bu kadar önemli. G.Saray'ın puan kaybının arkasından takipçisi (Beşiktaş) garip bir penaltıyla karşılaşıyor. Puan kaybediyor. Sonrasında en yakından takip ettiğinin karşısına bu yönetim tarzı çıkıyor. Karabük maçındaki İlker Meral kararlarındaki taktir haklarının da ne yönde olduğunu hatırlayınca... Komplo teorisyenlerini göreve davet ediyorum.
Futbol yazamıyoruz ne yazık ki... Moussa Sow da buna izin vermiyor. Ailesini İstanbul'a getirip, yerleştirecek kadar bu ülkeyi benimsedi. Goller kaçırdığı maç sonrasında sevinçlerini paylaştığı tribünler ile bu kez göz yaşlarıyla konuştu. Umursamaziplemez oyuncu tiplerini o kadar çok gördük ki, formadaki terine göz yaşını katan bu yüreğin sahibine alkış tutmamız gerekir. Formasının değerini biliyorsa, bu insanlar da onun kıymetini bilir, merak etmesin. Sonuçta; yazının ilk satırlarına dönmemiz gerekir. Hakemden şikayet edersen, bir karardan "medet" umarsın. Bahane ararsın. Halbuki çözüm sahada. Hakemden hem şikayet edersin, hem de tabelaya galibiyeti yazarsın.
Sadece bu karakter bile F.Bahçe'nin neden şampiyon olacağını, neden rakipleriyle arasına bu kadar fark koyduğunu, neden puan farkını açtığını gösteriyor.
Onlar; büyük takım olduklarını biliyorlar..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA