Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

24 kişilik emek

Ersun Yanal'ın ilk günden, şampiyonluğun geldiği son maça kadar yaptığı vurgu, '24 kişilik bir takımız' oldu

Ersun Yanal'ın göreve geldiğinden beri tekrarladığı iki cümle vardı. Her maç sonrasında "Biz 24 kişilik bir takımız" vurgusu yapıyordu. Yedek kalan veya oynayamayan oyuncularını sürekli olarak grubun içinde tutuyordu. İkincisi ise "Şampiyon olacağız" iddiasıydı.
Uzun bir maratonda, hepsi Euro milyoneri olan, ayrı ayrı egolara sahip oyuncu grubunu, sorunsuz bir arada tutmak mümkün değil.
Yanal'ın formülü ise farklıydı. Oynamayan oyuncusuna, oynayandan daha fazla değer verdi. Rekabeti sıcak tutarak, maç karnesi iyi olmayanın karşısına bir alternatif dikti.
Bu tavır bazen şikayetlere de neden oldu.
Disiplinli ve sert yaklaşımının yanı sıra, antrenman programını da hep üst limitlerde tuttu Yanal. Bu ortamın özellikle yaşı geçmiş "bazılarını" memnun etmediğini iyi biliyoruz.

SİZ OYNUYORSUNUZ AMA...
Daha sezonun başı. Yanal maç on birini açıkladı. Oynamayanlar buruk. Yanal, formayı kapanlara konuşuyor;
"Dönüp diğer arkadaşlarınıza bir bakın. Hepsi milli takımlarda oynuyor. Hepsi önemli oyuncular. Ama ilk 11'de sahaya siz çıkacaksınız. Böylesine seçkin bir gruba rağmen, bu formayı temsil etmek için siz seçildiniz. Eğer bunun hakkını vermezseniz, bunu yapacak en az sizin kadar iyisi var.
Bunu bilerek oynayın."

HERKES İŞİNİ YAPTI
Değerli olduklarını hisseden bu oyuncuların, sezon performansları da Yanal'ı haklı çıkardı.
24 kişilik bir takım olmuşlardı. Webo girdi, oyunu değiştirdi.
İlk yarının kahramanı Egemen'di. İkinci yarıda Bekir oynadı, kimse Egemen'in aramadı.
Topal gibi kilit oyuncu olmadığında Selçuk Şahin sahnedeydi.
Kadlec'in iki golle Antalya maçını geçmesi de başka bir ayrıntı. Genç kaleci Mert Günok, Eskişehir maçında kurtardığı penaltı ile akıllarda.
Giren çıkanı aratmayınca, fark yaratan da Fenerbahçe oldu.

***
AH SALİH AH!
Salih Uçan, geçen yıl taraftarın kahramanı oldu. Adı şarkılarda geçti. Genç oyuncuları geliştirmesiyle bilinen Ersun Yanal ile çalışacağı belli olduğunda, beklentiler de arttı.
Ama olmadı. 18'e bile giremedi. Dedik ya, Yanal'ın disiplini meşhur. Salih Uçan'ı karşısına çekip, bu temposu ve fizik gücüyle oynayamayacağını anlatır.
Bunu nasıl geliştireceğini, hangi parametrelerin olması istediğini söyler.
Alves, Emre, Kuyt gibi takımın büyükleri bunları yaparken, Salih Uçan arka kapıdadır. Yanal hayal kırıklığına uğrar. Kendini geliştirmesi için genç oyuncuya bazı kitaplar hediye ederler.
Bir ay sonra "Okundun mu?" diye sorulur, "Okumadım" der. ikinci yıkım gelir. Salih Uçan bir taraftan, otoriteye başkaldırmayı, büyümenin nedeni sayarken, diğer taraftan da takımın en sevileni olmayı da başarır. Yanal'ın kalbindeki yerini ise bir karakter gösterisi ile alır.
Yılbaşı izni bir gündür. Oyuncular uzatmasını istemek için Yanal'ın odasına gelirler.
Aralarında Salih de vardır. "Hadi bunlar büyükler, aileleri var, uzatmak istiyorlar.
Senin ne işin var"
diye takılır genç oyuncuya... "Ben bu takımın oyuncusu değil miyim?" cevabını verir gülerek Salih.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA