Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Alp, hakemlerin patronu olamaz

TFFHGD Başkanı Abdurrahman Arıcı'nın siyasi kimliğini de göz önüne alarak derneğin yaptığı son açıklamayı nasıl yorumlamak lazım? Meireles olayı Futbol Federasyonu'nu yıprattı mı, daha da yıpratır mı?
TFFHGD'nin açıklaması son derece doğru. Üstelik başkanı Abdurrahman Arıcı eski bir AKP Milletvekili. Buna rağmen son derece doğru bir açıklama yaptılar. Çünkü bundan sonra hakemler adam atmaktan ve rapor yazmaktan çok çekinir hale gelecekler. Aynı açıklamayı Merkez Hakem Komitesi de üzerine almak zorunda. MHK emin ellerde değil. Zekeriya Alp'i yıllardır tanırım. Çok dürüst ve iyi bir insandır. Ama asla hakemlerin patronu olamaz. Üstelik yaptıkları skandal hatalarla futbolda karışıklığa neden oluyorlar. Mesela Kasımpaşa-İstanbul BŞB maçına atadıkları hakemin belediye çalışanı olduğunun farkında bile değiller! Sonra da rahatlıkla "pardon" diyebiliyorlar. Bu iş böyle olmaz.
Görevdeki TFF zaten bir projeydi. Görevleri şike sürecini bol eyyamla yönetmek ve adeta olayın üstünü kapatmaktı. Temel göreviniz eyyam ise gerisi teferruattır. Zaten önce Caner, sonra Meireles olayları sallantıda olan federasyonu daha da güç duruma sokacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA