Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aybaba'nın hakkı yeniyor

* Antalya maçı öncesi Beşiktaşlı taraftarların Samet Aybaba'yı yuhalamasını nasıl yorumluyorsunuz?
Beşiktaş taraftarı, özellikle F.Bahçe ve G.Saray'ın başarılarından olumsuz etkilendi. Bunda da haklılar. Her ikisi de şampiyonluğu kovalıyor. Her ikisi de Avrupa'da başarılılar. Üstelik F.Bahçe'nin ucu açık olan UEFA koşusu devam ediyor. Buna karşılık Beşiktaş ligde ilk ikiyi kaybetmiş, üçüncülüğü bile tehlikede. Avrupa'da da yoklar. Bu durum Beşiktaş seyircisini haklı olarak büyük bir üzüntüye sokuyor. Ve saldıracak, reaksiyon gösterecek adam ya da kurum arıyorlar. Ama hedef yanlış. Samet Aybaba'ya saldırmak, ona reaksiyon göstermek kul hakkı yemektir.

* Aybaba önümüzdeki sezon Beşiktaş'ın başında olur mu?
Olur mu, olmaz mı bilmem ama olmalı. Zira Beşiktaş'ın parasal problemleri hala devam ediyor. Üstelik önümüzdeki yıllar yeni parasal problemlerin çıkmayacağının garantisi yok. Takım küçüldü, bazı değerli oyuncuları da kaybedebilirler. Aybaba, Türk futbolunu ve futbolcularını tanıyor. Dolayısıyla yeni bir hoca aramak Beşiktaş için bilinmeyen bir maceraya çıkmak demek.

* Başkan Fikret Orman'ın Mustafa Denizli hakkındaki "Fatih Terim'den korktuğu için Beşiktaş'ı çalıştırmadı" sözlerini nasıl yorumluyorsunuz?
Yıllardır Mustafa Denizli ve Fatih Terim arasındaki rekabeti, sevgisizliği, hatta nefrete kadar uzanan çekişmeyi bilenlerdenim. Fikret Orman'ın açıklaması doğru olabilir. Denizli ve Terim birbirlerini hiç sevmezler. Bundan dolayı ikisini de eleştirmiyorum. Bu konuda Denizli'ye hak veriyorum. Zira sezon başı mevcut Beşiktaş kadrosuyla G.Saray kadrosunun çekişmesi çok zordu. Bu nedenle de Denizli'nin, Terim ve G.Saray korkusundan Rizespor'u çalıştırmasını da yanlış bulmuyorum.

ŞAMPİYONLUK KAÇARSA TERİM HESAP VEREMEZ
* Maçlarını Terim'den yoksun oynayacak G.Saray ipi göğüsleyebilir mi?
Bence yüzde 70, hatta üzerinde bir oranla G.Saray şampiyon olur. Yüzde 70 demek F.Bahçe için şampiyonluk şansının yüzde 30 olması anlamına gelir. Eğer G.Saray Kadıköy'de oynayacağı F.Bahçe maçına iki puan önde çıkarsa işte o zaman birçok şey değişebilir. Ama bildiğim bir şey var. G.Saray bundan sonra şampiyonluğu kaybederse bütün fatura Fatih Terim'e çıkar. Gerekçe de çok açık. Tüm camia Terim'e şunu soracaktır: "Kardeşim niye bu işi yaptın da takımı son 6 hafta sahipsiz bıraktın. Sahipsiz takım puanlar kaybedip şampiyonluğu verdi." Ve Terim de bunun açıklamasını hiçbir zaman yapamayacaktır.

* G.Saray'ın frikikçisi kim olmalı?
Buna karar verecek kişi Fatih Terim'dir. Kim hangi açıdan daha iyidir bilmiyorum. Bunu bilecek kişi de Terim'dir. Bunların talimatı da oyunculara verilmelidir. Böyle olursa da tüm polemikler ortadan kalkar ve sorun çözülür.

AMSTERDAM HAYAL DEĞİL
* Yarı finalde Benfica ile eşleşen Fenerbahçe'nin tur şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benfica en az F.Bahçe kadar iyi bir takım ve F.Bahçe'den daha önemli artıları var. Kompakt, organize ve takım oyununu F.Bahçe'den daha iyi uyguluyorlar. F.Bahçe'nin tur şansı yüzde 40 civarında. Ama Benfica asla elenmeyecek bir takım değil. F.Bahçe yarı finale çıkarak çok önemli bir tarih yazdı. Şimdi de her şey ellerinde. Biraz şansları olursa neden Amsterdam'da olmasınlar.

* Saracoğlu'nda bıçaklanan taraftar nedeniyle F.Bahçe'ye ceza gelir mi?
Bırakın Saracoğlu'nu Türkiye'nin hangi stadında olursa olsun; stat içinde bir taraftarın bıçaklanması hem çok ciddi bir suç, hem çok ciddi bir ihmal, hem de ciddi bir sportif ceza karşılığı olması gereken bir eylemdir. Tabii ki Fenerbahçe stadın içinde tüm taraftarların can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. 16 yaşında bir çocuk bıçaklanıyorsa bu bıçakların stada nasıl girdiği sorgulanır. Ve Fenerbahçe bu ihmal ve olaydan dolayı ceza almalıdır. Emsallerine baktığımızda bu tür olaylara para cezası verilmiş, komedi filmi gibi. Bir bıçaklanmanın cezası para ise bunun hesabını kimseye veremeyiz.

MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRÜ OYUNCUSUNU RENCİDE ETMEMELİ
* Avcı'nın Macaristan maçı kazanılmamasına rağmen İbrahim Toraman'ı Milli Takım'a çağırmamasıyla ilgili "Onu çağırsam Macarların beline bile gelemezdik" açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Bazı ifadeler provokatiftir. Bir milli takım antrenörü bir oyuncuyu böylesine rencide etmemeli. Çünkü yarın bir gün İbrahim Toraman çıkar, "Hayatında hiçbir büyük takım çalıştırmamış, hayatında 500 taraftara bile oynamamış bir antrenörün değil A Milli Takım'ı, plaj milli takımını bile çalıştırması doğru değil" derse Avcı üzülmez, rencide olmaz mı? Türk futbolunda yetkili olan insanların biraz daha yumuşak konuşmaları gerekiyor.

AYBABA VE KOCAMAN DOĞRU YAPIYOR
* F.Bahçe ve Beşiktaş Salih ve Oğuzhan oyuna girdikten sonra kazandı. Aybaba ve Kocaman maçın kaderine etki eden bu iki genç ismi 11'de başlatmamaları nedeniyle eleştiriliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Oğuzhan, Salih gibi gençlerimiz geleceğimizdir. Yabancı futbolcuların esiri olmuş Türk futbolunu bu genç Türk oyuncularımız kurtarabilir. Ama bu gençlere de birden ölümcül sorumluluklar vermek psikolojik olarak doğru değil. Ben gerek Aybaba, gerek Kocaman'ın bu gençleri parça parça oynatmasına destek veriyorum. Aksi halde verilmiş büyük sorumluluklar bu gençlerin omuzlarında aşırı yük oluşturabilir.

KAFKAS SADECE HOCA DEĞİL CEO DA OLMALI
* Bir ileri bir geri giden Trabzonspor'da Tolunay Kafkas yeni sezonda takımın başında kalmalı mı?
Sadece yeni sezon değil en az 3 yıl daha kalmalı.
Zira Trabzon'a yabancıdan fayda gelmiyor. Trabzon yeniden yapılanmak zorunda. Paraları da var, karizmaları da. Tolunay hoca Türk futbolu ve futbolcusunu en iyi bilen isimlerin başında geliyor ve insan olarak karakteri de (Tanıdığım için söylüyorum) mükemmele yakın. Dolayısıyla Tolunay Kafkas Trabzon'un sadece hocası değil aynı zamanda CEO'su da olmalıdır.

TFF VE MHK FUTBOLDAN UZAKLAŞMALI
* Hakemlerin tartışıldığı bir haftayı geride bıraktık. Siz hakemlerin performansını nasıl buluyorsunuz?
Hakemlerimiz gerçekten kötüler. Bunun baş sorumlusu da MHK. Bir hata oluyor Zekeriya Alp, "Benim haberim yok" diyor. Hatayı yapan hakeme ertesi hafta manasız bir maç veriyorlar. Testiyi taşıyanla, testiyi kıranın bir tutulduğu bir hakem müessesesi var. Sezon sonu sadece federasyon değil MHK de derhal Türk futbolunun başında uzaklaşmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA