Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Milli ruhun dönüşü

Önce Milli Takım oyuncularına kızmak lazım. Daha önceleri böylesine dengeli, böylesine akıllı, böylesine sakin oynayabilecekken grupta niye bu hale geldiniz. Sonra dün gece için bütün emeği geçenleri alkışlamak lazım. Milliler zaman zaman Romanya'dan baskı yese de oyun genelinde kalitesini ortaya koyan takımdı. Bol pas yaptılar, sürekli kanadı değiştirdiler, defansif olarak da takım savunmasını çok iyi uyguladılar. Oyun başında 5-10 dakika bocaladık. Ama sonra Burak Yılmaz kendi klasik pozisyonlarından birini yakaladı. Kaleciyle karşı karşıya kaldı, tam karar veremedi ve kötü vurdu. İşte bu sinyal dün geceki galibiyeti erkenden belirtti. Hemen akabinde de maçın en iyilerinden biri olan Caner'in soldan yaptığı ortaya Burak kafayı çok iyi vurdu ve Milli Takımımız'ın golü geldi.

KALİTELERİNİ ORTAYA KOYDULAR
Özellikle Arda ve Gökhan Gönül hastalıktan yeni kalktıkları için yorgundular ama buna rağmen kalitelerini ortaya koymayı bildiler. Selçuk da beklediğimin üzerinde oynadı. Semih ve Ömer'i kutlamak lazım. Kademe anlayışları, pozisyon almaları yerindeydi.

MUCİZENİN İLK AYAĞINI GEÇTİK
İkinci yarı dönem dönem baskı yedik, bu da çok normal. Bükreş'te oynuyorsunuz ve rakip de kazanmak istiyor. Aslında ikinci yarıda çok şanslı olduğumuz iki an vardı.
İlkinde Romanya'nın topu direkten dönmese dün gece kazanamazdık.
Diğeri de maçın son anlarında Romen stoper kafayı iyi vursa ve top köşeye gitse maç yine berabere biter ve tüm umutlarımızda Bükreş'te tükenirdi. Sonuçta mucizenin ilk ayağını geçtik. Önümüzde iki maç daha var. Bunları kazanıp Macaristan'ın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Kısmet, lbakalım nereye kadar gideceğiz. Romanya maçı öncesi Norveçli hakemle ilgili büyük kaygılar vardı.
Ama dün gece Norveçli hakem fevkalade bir maç yönetti. Asla ev sahibi Romanya'nın etkisi altında kalmadan objektif düdük çaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA