Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Ofsayt olsa da Burak'a sevindim

Galatasaray, dün gece kazanmasına rağmen çok ciddi defansif hatalar içindeydi. Şampiyonluğa oynayan, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve üstelik hocası İtalyan olan bir takıma bu hatalar hiç yakışmıyor.
Galatasaray maça mükemmel başladı. Önce Sneijder, sonra Chedjou ile 2-0 öne geçti. İlk 25 dakika oyunun tüm kontrolü Galatasaray'daydı derken, maç rolantiye girdi. Ve Galatasaray için devre bitiyor, maç da dolayısıyla bitti galiba dediğimiz dakikalarda sahneye Chedjou çıktı.
İlk devrenin son dakikalarında önce rakibine abartılı bir şarj yapıp penaltıya neden oldu. Arkasından da hemen bir dakika sonrası geç hamle yaptı, Jaja soldan girdi ve ortaya kesti. Muslera yattı alamadı. Dany de kendi kalesine golü atıverdi. O dakikaya kadar Galatasaray'ın kalesine gelmekte zorlanan Kayserispor, ilk yarının son iki dakikasında çok tuhaf iki gol bulup maça ortak oldu. Aslında Kayseri'nin attığı iki golde de Galatasaray defansının hem bireysel hem de birkaçının önemli hataları vardı. Sabri ve Chedjou'nun bulunduğu bölüm maç boyu büyük zafiyet gösterdi. Bunun nedeni sadece defans oyuncularının hataları değil, Sabri'nin önünde oynayan Umut'un ve Sneijder'in takım savunmasına isteseler de yardımcı olamayışlarıydı.

KAYSERİSPOR'UN İŞİ ZOR
İkinci yarı Galatasaray, goller atmasına rağmen yine de çok gereksiz hatalardan kaynaklanan ciddi pozisyonlar verdi. En çok Burak'a sevindim. Dün gece gol orucunu bozdu. Ofsayttaydı ama olsun yine de golünü atıp, moralini buldu. Kayserispor için tehlike çanları çalıyor. Geri kalan bölüm onlar için çok zor maçlara sahne olacak. Aslında kötü takım değiller ama çok basit goller yediler.

ORANTISIZ GÜÇ KULLANIMI

Hakem Cüneyt Çakır için zor maç değildi. Ama Burak'ın attığı golde yardımcı hakem ofsaytı fark edemedi ve dolayısıyla gol oldu. Bu da sonuca etkili önemli bir hataydı. Cüneyt Çakır'ın Kayseri lehine verdiği penaltıda karar doğru. Zira Chedjou şarj yapayım derken orantısınız güç kullandı. Ama bence penaltı öncesi orta sahada yapılan faulde Çakır ters karar verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA