Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

6-0 imkansız değil ama zor

Fenerbahçeli taraftarlar, Pazar günü oynanacak G.Saray derbisi için 6-0'ı bol bol telaffuz etmeye başladı. Farklı skorun ortaya çıkacağı bir derbi olur mu?
Pazar gecesi her şey olabilir. Ama tabii ki tarihi skorların tekrar etmesi futbol istatistiklerine baktığımızda imkansız olmasa bile çok zor. Ayrıca Fenerbahçe taraftarının 6-0'ı sürekli gündeme getirmesini de futbolun espritüel yanı olarak düşünmeliyiz.
Derbinin kilit isimleri kimler olur?
Bu tür soruların ve bu sorulara verilecek cevapların çok rasyonel olmadığını düşünüyorum. Yine kağıt üzerinde bakıldığında atan ya da tutanların bu tür derbilerde başrol oyuncuları olabileceğini düşünsek bile bir hakem kararı bir yardımcı hakem bayrağı ya da herkesin aklına gelebilecek en son oyuncunun yaptığı iyi ya da kötü bir hareket olumlu ya da olumsuz bir pas sonucu rahatlıkla belirleyebilir.
G.Saray kaybederse F.Bahçe ile puan farkı 9 olacak. Şampiyonluk yarışına havlu atmış olur mu?
Havlu atmak deyimi iddialı bir deyim olur ama şunu kabul etmek lazım ki, 9 puanlık fark acımasız bir farktır. Kapanabilir mi? Yine futbol geçmişimize baktığımızda böylesine sezonlar yaşandı ama her zaman yaşanmaz. Fakat fark 9'a çıktığında G.Saray taraftarı ayağa kalkar.
Fatih Terim'in ruhunu ve Fatih Terim'in gönderiliş nedenini yeniden sorgulamaya başlarlar ve G.Saray yönetimi çok zor durumda kalır.


G.SARAY 4. BİLE OLABİLİR

Kopenhag yenilgisi sonrası G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma şansı nedir?
Bence ilk ikiye girme şansı çok zorlaştı. Bunu yakalayabilmek için İstanbul'da Juventus'u mutlaka yenmeleri gerekecek.
Galatasaray, Juventus'u yenebilir mi? Tabii ki yenebilir ama en az Galatasaray'da olduğu kadar Juventus'un da kazanma şansı var.
Olumsuz açıdan eğrisi doğrusuna da denk gelirse Galatasaray dördüncü bile olabilir. Eğer Kopenhang, son maçında grup birinciliğini garantilemiş Real Madrid'den puan alacak olursa vay Galatasaray'ın haline.

ÇOĞUNLUKLA FAVORİLER KAYBEDER

G.Saray'ın Kopenhag yenilgisi derbiyi nasıl etkiler?
Kağıt üzerinde olumsuz etkiler gibi görünürse de derbiler tarihi hep göstermiştir ki çoğunlukla dezavantajlı çıkan takım başarılı olmuştur.
Şu anda Fenerbahçe moral olarak da fizik olarak da Galatasaray'dan daha önde. Üstelik Galatasaray'ın önemli eksikleri var ve yorgunluk da bu eksiklere ilave oldu. Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen derbilerde sonucu önceden kestirebilmek mümkün değildir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA