Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bunun adı altın gol

BUGÜNDEN itibaren İtalyanlar feryat edecekler. 'İki günde bir maç mı oynanır, böyle çamurlu sahada top mu oynanır!!' diye. Ama sonuçta G.Saray çok zor bir işi başardı. Adeta yeniden bir tarih yazdılar. Birçok şey aleyhine olsa bile G.Saray yine kazanmasını bildi. Öncelikle dün sahaya bakıyoruz, çamur deryası. Top sürmek, pas yapmak, topu kontrol etmek neredeyse imkansız. Futbolun temel kuralı şudur; eğer bir saha bu kadar çamursa, teknik kapasite ikinci plana düşer, fizik mücadele ve duran toplar ön plana çıkar. Üstelik böylesine sahalar maçı kaybetmek istemeyen takımlar için daha avantajlıdır.
Juventus hiç bağırmasın. Maçın büyük bir bölümünde kontrol onlardaydı. Ama maçın bitimine 5 dakika kala G.Saray o tarihi golü buldu. Hem de bu golü Sneijder ile buldu. Son 10 gün doğru dürüst idman yapmamış, İtalya ve başka Avrupa ülkelerinde gezmiş, hakkında transfer söylentileri ortaya çıkmış Sneijder galibiyeti getirdi. Üstelik maça baktığımızda da Sneijder fazla bir şey oynamadı. Asla bir Selçuk gibi, bir Melo gibi mücadele etmedi. Ama bugün haklı olarak galibiyetin baş mimarı oldu.
Maça bakıyoruz, sadece mücadele var. Aslında çok ama çok net gol pozisyonu da yok. Drogba'nın vurduğu topu Buffon'un yatıp kurtarması dışında da fazla bir pozisyon yok. Juventus'a bakıyoruz, onlar da çok fazla top kapmalarına rağmen sahanın azizliğinden teknik kapasitelerini ve Tevez'in performansını ortaya koyamadılar.

KİM NE DERSE DESİN...
Gelelim o tarihi ana... Maçın en iyilerinden Selçuk, Umut'a bıraktı. Umut, 40 metrelik bir orta yaptı ve Drogba da sağa doğru koşu yapan Sneijder'in önüne kafayla indirdi. İşte bu saniyelerde tarih yeniden yazılıyordu. 10 gündür idman yapmasa da maç içinde iyi mücadele etmese de hatta biraz kilo almış olsa da Sneijder golü yaptı. Bu gol vuruşu Sneijder'in, Hollanda'daki altyapısından günümüze gelen tekniğiyle alakalı. Öyle bir vurdu ki Buffon yatamadı ve hamle yapan İtalyan oyuncu da topa müdahale edemedi. Kim ne derse desin, Juventus ne kadar bağırırsa bağırsın G.Saray Avrupa'nın en iyi takımlarından birini yenip Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor. Tebrikler G.Saray....

MAÇIN ADAMI: SELÇUK İNAN

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA