Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Şampiyonluk hayalleri eriyor

G.Saray, Juventus zaferinden sonra dün de kazansaydı havaya girerdi. Havaya derken şımarıklık anlamında değil, lige tutunma ve camiayla bütünleşme anlamında söylüyorum. Ama fark artık 11. Kapanır mı, kapanmaz mı orasını Allah bilir ama Galatasaray, her hafta şampiyonluk şansını bitiriyor. Sadece şampiyonluk için değil, belki de ilerleyen haftalarda Galatasaray "Nasıl ikinci olabilirim?" onu da düşünmek zorunda kalabilir.
İlk yarıda Galatasaray yok. Maçın başında Sneijder ile önemli bir pozisyon kaçırdılar. Dönen topta 5 kişinin arasından Stancu'ya atılan topu engelleyememek, ciddi bir defansa hiç yakışmadı.
Gençlerbirliği bu golle maça galip başladı. Stancu'nun attığı gol gerçekten çok zor ve vuruş tekniği açısından çok başarılı.
İkinci devre Galatasaray pabucun pahalı olduğunu anladı. Daha tempolu ve çok adamla saldırmaya başladı. Art arda pozisyonlar üretti ama dönen toplarda Gençlerbirliği, Galatasaray üzerine çok rahat gelmeye başladı. Çünkü çok adamla hücum etmek veya çok ofansif oyuncularla oynamak demek orta saha direncinin zayıflaması demek. Durum böyle olunca da Gençlerbirliği kaptığı toplarla rahat gelmeye başladı. Ama sadece ceza alanına kadar... Final paslarını ve son vuruşları iyi yapsalar Gençlerbirliği dün maçı alıp Galatasaray'ı rüyalarıyla baş başa bırakabilirdi.

YUNUS YILDIRIM OFSAYTI ATLADI
İkinci yarıda Galatasaray'ın tempo yaptığı dakikalarda maçın en iyisi Drogba ile beraberliği buldu Galatasaray. Drogba'nın diğer kafa vuruşları veya Burak Yılmaz'ın pozisyonu gol olsa maçı alıp İstanbul'a dönebilirlerdi.
Umutlar "Acaba Fenerbahçe puan kaybedecek mi" diye hep bir sonraki haftaya kalıyor...
Gelelim Yunus Yıldırım'a... İyi hakem, hoş hakem dürüst bir insan ama oyunu bazen kendi kurallarıyla yönetmeye çalışıyor. Böyle yapınca da oyun kontrolden ya kaçıyor ya da sertleşiyor. Drogba'ya arkadan yapılan hareket Kulusic'in ikinci sarıdan atılmasını gerektiriyordu. Ayrıca Drogba golünde bir adım ilerdeydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA