Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Skandal kararlar

Ligin sonu yaklaştıkça ve puan farkı kapandıkça her maç final niteliğine bürünüyor. İşte cumartesi gecesi G.Saray'ın kazandığı maçı takip eden Sivas-F.Bahçe maçı; şampiyonluk için, hatta ikincilik için bile yaşamsal nitelikteydi. Ve hakemlerin bu tür maçları olabildiğince sonuca etki etmeden yönetmesi gerekirken, dün Sivas'ta uzun yıllardır tanık olmadığımız bir hakemlik cinayeti işlenmiştir.
Fenerbahçe, maça çok iyi başladı, gol 'ha geldi, ha gelecek' derken sahneye Yunus Yıldırım çıktı. Sivaslı defans oyuncusu eliyle çok net bir şekilde topa elle müdahale etti. Basit bir penaltıydı ama Yunus Yıldırım "Devam" dedi. Burada dikkat edilmesi gereken olay ihlalin yapıldığı yer... Neresi biliyor musunuz; çizgi hakeminin bir metre önü. Görmese bile topla elin oynamasını, 'şap' diye çıkacak sesten duyması gerekirken hakeme yardımcı olamadı ve F.Bahçe'nin penaltısı güme gitti.
Bunun üzerine de Egemen'nin Sivassporlu Aatif Chahechouhe'ya hiçbir müdahalesi yokken Chahechouhe kendini yere attı. Hakem Yunus Yıldırım gitti Egemen'e sarı kart gösterdi, Egemen de hakeme bir şeyler söyledi ve kırmızı kartla oyundan atılıverdi. Bence maç bu dakikada bitmişti.
Hakem Yunus Yıldırım ya da çizgi hakemi kötü niyetlidir diyemem ama ikinci yarı bir olay var ki kafamda sayısız soru işareti oluşturuyor! Yunus Yıldırım'ın, gözünün önünde rakibinin üst baldırına basan Meireles'e kırmızı kartı vermeyip sarıyla geçiştirmesi ilk devrede yapmış olduğu hatalarla ilgili büyük kuşku uyandırdı. Her hataya hakem hatası diyoruz ama yine baronların istediği oldu.
Şimdi F.Bahçe, Galatasaray ve hatta Beşiktaş bile şampiyonluk yarışına girdiler. Baronlar istedi, birileri uyguladı. Hani spor barış, dostluk, kardeşlikti. Görünen o ki futbol tamamıyla vahşi kapitalizme teslim olmuş durumda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA