Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Drogba kafasına göre takılıyor

Drogba, Galatasaray içinde bir derebeyidir. Kafasına göre takılıyor ve ona bu imkan tanınıyor. Drogba'ya yöneticiler tarafından sağlanan bu imtiyaz kabul edilemez

Drogba, izin alarak Rize'ye gitmedi. Profesyonel bir futbolcunun, özel milli maç için böyle bir tavır sergilemesini nasıl buluyorsunuz? Drogba, G.Saray içinde bir derebeyidir.
Kafasına göre takılıyor ve ona bu imkan maalesef tanınıyor. Tamam, Drogba özel bir oyuncu ama G.Saray ona yılda yaklaşık 7 milyon Euro'yu Fildişi Sahilleri'nin özel milli maçına diri çıkmak amacıyla dinlenmesi için vermedi. Tabii ki o yaşta bir futbolcu rotasyona girebilir. Tabii ki dinlenmelidir ama takımla birlikte Rize'ye gider, yedek kulübesinde oturur son 15-20 dakika maç sıkıştığında ve takımı doldur-boşalta döndüğünde sahaya girip golü yapar. Drogba Rize'ye gitmedi.
Sözüm ona dinlenecekmiş.
Ama Çarşamba gecesi Brüksel'de Fildişi'nin özel milli maçında oynayacak. Adı üstünde özel maç. Peki Drogba Çarşamba gecesi Brüksel'de yorulmayacak mı? G.Saray cumartesi günü Akhisar ile oynadığında Drogba o maça dinlenmiş olarak mı çıkacak?
Neresinden bakarsanız bakın Drogba'nın yaptığı ve yöneticiler tarafından ona sağlanan bu imtiyaz kabul edilemez.

***
OYUNCULAR MAÇ SEÇİYOR

G.Saray 'ın deplasman kabusu sürüyor. İçerde mağlubiyet yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar deplasmanda sadece 3 galibiyet alabildi. Bu farklı tablonun sebebi nedir?
Bunun baş sebebi oyuncuların maç seçmeleri. İstanbul Seyrantepe'de müthiş havaya giriyorlar. 40-50 bin kişinin önünde oynamak onlara zevk veriyor ve taraftarın coşkusu onları ateşliyor. Ama deplasmanı beğenmiyorlar ve sevmiyorlar. Orada havaya giremiyorlar.
Devre arası transferlerden Telles dışında kadroya girebilen olmuyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
G.Saray devre arasında çok fazla oyuncu transfer etti. Bunun üç nedeni olabilir. Ya bu transferlerden birileri komisyon götürüyor; ki ben buna inanmak istemiyorum. Ya takımı gençleştirmek amacıyla gençlere yatırım yapıyorlar ya da önümüzdeki sezon için gelmesi muhtemel bir transfer yasağına karşı takımı şimdiden doldurmayı düşünüyorlar.
***
HAKEMLER ETKİLENİYOR

Özellikle son haftalarda, büyük takımların maçları öncesi yaptıkları açıklamalar hakemleri etkiliyor mu?
Gayet tabii ki etkiliyor. İdarecilerimiz asla centilmen değiller. Centilmenmiş gibi davranıyorlar. Canları yandığında ya rakibi bozmak ya da hakemleri etkilemeyi düşündüklerinde her türlü centilmenlik dışı işlere yönelebiliyorlar. Takım kim olursa olsun, yöneticiler kim olursa olsun hepsi aynı.
***
BEŞİKTAŞ BU KADROYLA İYİ YERDE

Beşiktaş, ilk yarıdaki gibi 4 maç sonra düşüşe geçti. Bilic derbileri ve kritik maçları kaybettiği için eleştiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Beşiktaş zaten bu. Kadro kalitesi sınırlı. Golcü sıkıntısı bazı maçlarda ortaya çıkıyor. Özellikle de derbilerde. Beşiktaş'ı potaya sokan rakiplerinin puan kayıpları oldu. Ama Beşiktaş bu kadrosuyla bana göre yine başarılı bir yerde.
Önder Özen, Beşiktaşlı oyuncuların gece gezmeleri için "Ben izin verdim" dedi. Futbolcuların bu konuda izin almasını doğru buluyor musunuz?
Futbolcu tabii ki gezecek. Aşırıya kaçmadan tabii ki eğlenecek. Ama bana göre bir futbolcunun dinlenmesi gereken en önemli gece, maçtan önceki gece değil bilakis maçtan sonraki gecedir. Zira bir maç sonrası vücut birçok şeyini sıfırlıyor. Dinlenmeye ihtiyacı var ama maalesef bilinçsiz futbolcular maçtan sonra çok fazla suistimale kaçıyorlar. Futbolcu gençse o dönemde bunun fazla zararını görmüyor. Ama yaş ilerlediğinde bunun ne kadar zararlı bir şey olduğunu yaşayanlar pekala söyleyebilirler.
***
MİLLİLER UMUT VERMİYOR

Yeniden yapılanmaya giden Fatih Terim önderliğindeki Milli Takım'ı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Milli Takımımız bana hiç umut vermiyor. Ne olursa olsun beklemek ve görmek lazım. Ayrıca kim ne derse desin asla kolay bir gruba düşmedik. Çok daha kolayını çekebilirdik ama Terim'e ve onun tercihlerine güvenmek zorundayız.
Milli Takım'ın kalesini kim korumalı?
Bence Türk Milli Takımı'nın en güçlü isimleri ya da alternatifi en bol mevkisi kalecilerimizdir. Onur da oynar, Volkan da oynar, Tolga da oynar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA