Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bu pozisyonlarla 1-1 bitmesi garip

Dün şeklen gerilimli ama içerik ve felsefe olarak çok dostane bir derbi izledik. İki kırmızı kart olmasına rağmen maça "Sert geçti" diyemeyiz. Aslında dün geceki sonuç sahadaki her iki takımı da mutlu etmişe benziyor.
Oyuna F.Bahçe çok iyi başladı. Beşiktaş'ın kaptırdığı toplarla çok çabuk kontraya çıkabildiler. İşte bunlardan bir tanesinde Kuyt tarafından defansın arkasına bırakılan topu Sow çok iyi kullandı. Tolga'nın kapalı açısından golü yaptı. Bu dakikadan sonra oyun yavaş yavaş Beşiktaş'ın üstünlüğüne geçti. Özellikle sağ taraflarını ya da diğer deyimle F.Bahçe'nin sol tarafını çok iyi kullanmaya başladılar. Zaman zaman kontralar da buldular ama Almeida bir kontratak golcüsü değil. Süratli ama bu süratini topla giderken oyuna yansıtamıyor. Nitekim böyle bir pozisyonda kaleci Volkan'la karşı karşıya kalmasına rağmen topu kullanamadı.
"Devre böyle bitecek" derken Motta'nın golü geldi. Brezilyalı direkten dönen topa çok iyi vurdu. Aslında bu pozisyondan önce de benzer pozisyonda vurmuş ama top auta gitmişti. İkinci yarı maç gitti geldi. Ta ki Beşiktaşlı Motta'nın gördüğü kırmızı karta kadar. Bu dakikadan sonra "Beşiktaş yaslanır, bir puana razı olur" diyorduk ki 10 kişilik Beşiktaş daha fazla pozisyon bulmaya başladı. Ama bu kadar çok pozisyon olup da maçın 1-1 bitmesi ve puanların paylaşılması çok garip.

HAKEM JONES'U ATAMADI
Maçın Hakem Halis Özkahya için iyi şeyler de söyleyeceğiz kötü şeyler de... Verdiği kırmızı kartlarda yüzde yüz haklı. Faul tespitleri de oldukça yerinde. Ama Jones'u ilk yarıda oyundan atamayışını anlayamadık. Sarı kartlı Jones topsuz alanda Topal'ı çekiyor hakem sarı verip oyundan atamıyor. Yine Jones Emre Belözoğlu'na arkadan müdahale yapıyor ama Halis Özkahya bu pozisyonda atamıyor.
Sonuç olarak bundan sonraki ligdeki yarış ikincilik için olacak. Beşiktaş, G.Saray'a göre bir adım daha avantajlı ama sonuç ne olur şimdiden bilemeyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA