Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aslan'ın şanslı gecesi

G.Saray bir finalde hiç oynamadan, hiçbir şey yapmadan, futbolun doğrularının çoğunu yerine getirmeden nasıl kupa alınabileceğini tüm Türkiye'ye gösterdi.
Maçın genelinde oynayan Eskişehir'di, inisiyatif sahibi olan yine Eskişehir'di ama kupa G.Saray'ın müzesine gitti. Bunun yegane sebebi birkaç oyuncunun kalite farkı. Bunun başında da sadece attığı golle maçta olduğunu gösteren Sneijder var. Mücadeleye bakıyoruz; Mancini Semih'ten sağ bek, Sabri'den de sağ ön oyuncusu yaratmaya kalkmış. Buna rağmen ilk devrede Eskişehir, G.Saray'ın sağ kanadını yol geçen hanı gibi kullandı. Mancini'den alınan önlem sıfır... Burak ileride 4-5 tane Eskişehirli defans oyuncusunun arasında eridi gitti. Çok yalnız kaldı. Orta saha ne top kapabildi ne de top yapabildi. Telles biraz olsun kendi kanadını kullanabilse de maalesef G.Saray sahada yoktu.

Gol kararı doğru

Son yarım saat G.Saray oyundan tamamen düştü. Topun mutlak sahibi Eskişehir oldu ve herhalde maçı seyredenler "Eskişehir'in golü geldi geliyor" derlerken G.Saray attı ve kazandı.
Selçuk "Vurayım" dedi, iyi vuramadı.
O sırada da defansı dengesiz yakalandığından Sneijder basit gibi görünen ama zor bir golü atıp kupayı kulübüne getiren adam oldu. Bu pozisyonda yardımcıyı kutlamak lazım. Sneijder ofsayt değildi ama hemen yanındaki G.Saraylı ofsayttaydı. Yeni ofsayt yorumuna göre de bu gol kararı kesinlikle doğru.
Eskişehir'e de da söylenecek bir çift lafımız var: Bazı oyuncuları, futbolun fantezisine kaçmaya çalışıyorlar.
Bir daha da Galatasaray'ı hiçbir finalde hiçbir takım böylesine kötü yakalayamaz.
Hüseyin Göçek iyi bir hakem. Fizik gücü de yerinde ama faul tespitlerinde zaman zaman hata yaptı. İlk yarıda da 30 metreden ortalanan topu koluyla kesen, daha doğrusu toptan kolunu kaçırmayan Eskişehirsporlu oyuncuyu fark edip penaltıyı veremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA