Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Aziz Yıldırım sırat köprüsü'nde

Fenerbahçe'de Ersun Yanal depremi yaşanıyor. Siz bu ayrılık sürecini nasıl yorumluyorsunuz?
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'deki geçmişine baktığımızda başarılı olmuş antrenörlerle sorunlu ayrıldığını görürüz. Örneğin Mustafa Denizli... F.Bahçe'yi şampiyon yaptı, takip eden sezonun 10. haftasında kovuldu. Zico şampiyonluk yaşadı, F.Bahçe Devler Ligi'nde çeyrek finalden şanssızlıkla döndü ama Zico da kovuldu. Aynı şeyi Daum için de söyleyebiliriz. Ve en son olarak da tabii ki Ersun Yanal trajedisinden bahsetmek lazım. Ama Ersun Yanal olayı diğerlerinden çok farklı. Yanal hayatında ilk defa çok büyük bir takım çalıştırdı ve çok büyük bir başarıya imza attı. Ezeli rakiplerine önemli farklar atarak sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu ilan etmek her babayiğidin harcı değil. Peki Yanal buna rağmen niye kovuldu? Bence Aziz Yıldırım, Yanal'ın dağıttığını fark etti. Özel hayat benim umurumda değil diyor ama aslında özel hayatın kamp döneminde F.Bahçe'nin çalışma sistemine olumsuz etki ettiğini fark etti. Aynı Yıldırım çok da önemli bir risk aldı. Belki de bu risk onun başını yiyecek. Şike sürecini çok iyi götürüp takımı ve camiayı bir arada tutabilen Aziz Yıldırım şu anda Sırat Köprüsü'nde. Çünkü ama İsmail Kartal, ama bir başkası F.Bahçe'nin iki hafta sonra başlayacak ligde başında olacak. Takım iyi gider de şampiyon olursa Aziz Yıldırım yine kahraman olacaktır. Amaaaa bir de madalyonun öbür yüzü var. Değil İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin başına Mourinho geçse Fenerbahçe şampiyonluğu kaybederse tartışmasız bütün fatura Yıldırım'a çıkacak.
Bu dakikadan sonra Aziz Yıldırım doğru mu yanlış mı yaptı demek kolay değil. Ben ki eleştirmeyi seven bir insan olarak mevcut konjonktürde Yıldırım doğru ya da yanlış yapmıştır diyemiyorum. Bekleyip görmek belki de en iyisi...

AYSAL GALATASARAY'IN ALTINI OYUYOR
Galatasaray'da Ünal Aysal takıma birkaç takviye daha yapacaklarını açıkladı. Galatasaray'ın en büyük ihtiyacı sizce hangi bölgede? Galatasaray'ın en büyük ihtiyacı Ünal Aysal'dan kurtulmak. Aysal'a fazla kızmıyorum çünkü futbolu bilmiyor. Ama yanında öyle akıl hocaları ya da danışmanlar var ki G.Saray'ın hem saha hem ekonomik hem de prestij yönünden altını oyuyorlar. Bunlar kimdir, Ünal Aysal ve camia daha iyi bilir. Ama Galatasaray Ünal Aysal ve ekibinden kurtulmadıkça korkunç günler yaşayacaktır. Aysal iyi niyetli olabilir, aslında bu konuda da kesin bir fikrim yok ama makyajlı ve gösterişli icraatlarla korkunç bir yanlışın içinde. G.Saray'ın geleceğini mahvedecekler ama camia şimdi daha bunu anlayamıyor. Önümüzdeki aylar ya da yıllarda Aysal ve ekibinin Galatasaray'a madden, manen ağır zararlar verdiklerini görecekler.

TRABZONSPOR'U ANLAYAMIYORUM
Trabzonspor, Vahid Halilhodzic'in "Ayrılırım" tehditlerinin de etkisiyle şu ana kadar 15 transfer yaptı. Bu hamleleri nasıl yorumluyorsunuz? Trabzonspor'un ne yaptığını anlayamıyorum. Yaptıkları işler tam bir karakucak!.. Vahid hoca giderim tehdidinde bulundu önemli ve pahalı transferler arka arkaya geldi. Madem böylesine transferleri yapabilecek ekonomik ve ilişki gücünüz var niye Vahid hocanın isyanından sonra yapıyorsunuz? Ya bu kadar pahalı transferlerle Trabzonspor başarılı olamaz ve sezona kötü başlarsa... Camiada neler olur biliyor musunuz? Öfke asla üç büyüklerdeki gibi centilmen ve kısmen duyarlı olmaz. Daha sert olur. Vahid hocanın kaybedeceği bir şey yok. Pardon der, tazminatını alır ülkesine gider. Ama İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticiler çok ama çok zor durumda kaldıkları gibi Trabzon da ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemde yürümeye başlar.

ARSENAL'İ ELERSE TARİHE GEÇER
Beşiktaş'ın şansı az. Arsenal değil de Zenit olsa belki şansı daha fazla olacaktı. Ama Beşiktaş, Arsenal'e elenirse kimse Beşiktaş'ı eleştirmez. Ama bir de elerlerse Beşiktaş'ta Fikret Orman, Bilic ve oyuncular tarihe geçer ve Beşiktaş eski karizmasına kavuşup maddi olarak da nefes alır.

SLAVEN BİLİC PARANIN DEĞİL BAŞARININ PEŞİNDE
Beşiktaş'tan bu sezon nasıl bir performans bekliyorsunuz?
Geçen günkü yazımda "Beşiktaş Türkiye'nin Atletico Madrid'idir" demiştim. Hala da dediğimin arkasındayım. Atletico Madrid iki dünya devini geçip İspanya'da şampiyon oluyorsa Beşiktaş'ın bu sene şampiyon olmaması için hiçbir neden yok. Üstelik Galatasaray ve Fenerbahçe, Beşiktaş'tan daha pahalı olsalar da makas asla İspanya'daki kadar ürkütücü değil. Beşiktaş iyi bir takım, fedakarca oynuyorlar, hep diriler. En önemlisi paranın değil başarının peşinde olan genç bir hocaları var.

HAKEMLİKTE DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİYİZ!
MHK hakemlerin ücretlerine zam geldiği açıkladı. Bu durum hakemler açısından ayrı bir motivasyon kaynağı olur mu?
Türkiye, dünyanın en iyilerinden biri olan Cüneyt Çakır'ın lokomotifliğinde Avrupa'nın birinci sınıf hakem ülkelerinden biridir. Alman, İngiliz, İtalyan ve İspanyol hakemliğinden sonra iddia ediyorum Türk hakemliği, Avrupa ve dünyanın en iyileri sınıfındadır. Futbolu oluşturan tüm üniteler içinde evrensel kriterlerde en başarılı olan ünitemiz hakemlerimizdir. Burada kutlanacak bazı isimler var. Pek tabii ki aslan payı Cüneyt Çakır'ın. Genç yaşta Türk hakemliğinin gelmiş geçmiş bir numarası oldu. Bunu bir ağabeyi olarak iftiharla söylüyorum. Sonra Zekeriya Alp, Yüksel Okçuoğlu ve Oğuz Sarvan'ı kutlamak lazım. Nice hakem eskilerinin oluşturduğu MHK'lerden çok daha başarılı oldular. Zekeriya Alp çok düzgün, tertemiz bir insan ama hakemlikten gelmediği için geçen sezon kendisini çok eleştirmiştim. Ama o da camiaya çabuk adapte olup çok başarılı işlere imza attı. Üçünü de gönülden kutluyorum. Tavsiyem Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un önderliğinde Avrupa'ya daha fazla hakemimizi üst düzey olarak göndermeleridir.

SÜPER KUPA GELİRSE ERSUN YANAL ÇOK ÇABUK UNUTULUR
Ersun Yanal'ın Süper Kupa maçı öncesi istifası Fenerbahçe'yi derbide ve Süper Lig'de nasıl etkiler?
Aslında bu dakikadan sonra alınacak her galibiyet ya da mağlubiyet (ki bunun en yakını Süper Kupa) ya Ersun Yanal'a ya da Aziz Yıldırım'a artı olarak yazacaktır. Eğer Fenerbahçe Süper Kupa'yı alırsa Yanal çok çabuk unutulma sürecine girer. Ama Süper Kupa'yı kaybederlerse camiada sesler daha da yükselecek, herkes yavaş yavaş Yıldırım'a karşı eleştiri dozunu artıracak ve Aziz Yıldırım için başlayacak yeni sezon zor bir sürece girecektir.

TAYYİP ERDOĞAN 20 YAŞINDA OLSAYDI...
Recep Tayyip Erdoğan'ı
uzun yıllardır tanırım. Okuyucularımız sakın kendisine kompliman yaptığımı düşünmesinler ama o kabiliyetle şu anda 20 yaşında olsaydı önünde siyasi değil başarılarla dolu inanılmaz bir sportif yaşam olurdu. Tayyip Bey, tarihe son olarak 12. Cumhurbaşkanı olarak geçecek ama aynı Erdoğan şu anda 20 yaşında olsaydı tarihe Bayern Münih ya da Real Madridli Tayyip olarak geçmesi muhtemeldi. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum... Hayırlı uğurlu olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA