Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Volkan olmalıydı!

Reykjavik'te Fatih Terim'in iki büyük hatası vardı... İlki maça üçlü savunma ile başlamak. Gökhan Gönül ve Caner son yıllarda hiçbir zaman bu sistemde oynamadı İkinci ise Volkan Demirel'i terbiye etmek adına oynatmamak. Onun diğer Türk kalecilerden en büyük farkı yüksek ve yan toplarda hepsinden iyi olması

Milli Takım'ın yaşadığı düşüşte yabancı sınırlamasının ne derece etkisi var?
Hiçbir etkisi yok, bilakis yabancı sayısının daha da düşmesi lazım. İngiltere'nin haline bakıyoruz, Premier Lig en fazla yabancının oynadığı liglerin başında geliyor. Ama maalesef İngiltere, bütün turnuvalarda başarısız olan bir milli takım görünümünde. Wayne Rooney dışında yıldızları yok. Bu durumun sebebi de kolaycılık.

İzlanda'nın nüfusu kadar lisanslı futbolcunun olduğu ülkemizde neden bu potansiyel gerektiğıi gibi kullanılamıyor?
İzlanda'dan çok daha iyi bir takım olduğumuz gerçek. Ama Reykjavik'te ortaya mücadele adına hiçbir şey koyamadığımız da bir gerçek. Reykjavik'te Fatih Terim'in iki büyük hatası var. İlki üçlü savunmayla başlayıp, Gökhan ve Caner'in tüm kulvarı kullanma zorunlulukları tüm dengemizi bozdu. Ne Gökhan ne de Caner son yıllarda hiçbir zaman bu sistemde oynamadılar. İkinci büyük hatası ise Avrupa'nın yüksek ve yan toplarda en etkili takımlarından birine karşı oynayacakken Volkan Demirel gibi uzun boylu ve geniş bir kalecinin hava toplarında daha etkili olabileceği öngörülebilirdi. Volkan'ı terbiye etmek adına bu maçta oynatmamak bence hataydı. Volkan en son Dünya Kupası Elemeleri'nde hata yaptı, bunu kabul ediyorum ama diğer tüm Türk kalecilerden en büyük farkı, yüksek ve yan toplarda hepsinden daha iyi.

Gruptaki ilk maçları da göz önüne alınca, Milli Takım Fransa 2016'ya gidebilir mi?
İlk maçlar sonucunda bizim için en kötü ama en kötü senaryo gerçekleşti. İzlanda'ya yenildik, belki de ikili averajı bile kaybettik. Çek Cumhuriyeti, Hollanda'yı yendi, bu da bizim aleyhimize olan bir durum. Zira Hollanda'nın bundan sonraki maçlarda çok başarılı sonuçlar alması ihtimaline karşın Çekler ekstradan 3 puan almış oldu. Problem şu, Ekim'de Çekler'le İstanbul'da oynayacağız. Yenemediğimiz an yine kabir azabı çekmeye devam edeceğiz. Yensek bile Çeklere karşı büyük bir avantaj elde edemeyeceğiz. Kısaca, yine bizim için her şey çok sıkıntılı devam edecek.

AYSAL'INKİ BİR MONŞER TEHDİDİ
Melo yaptığı bir retweet nedeniyle iki maç ceza aldı. Bu konu hakkındaki yorumunuz nedir?
Rakip başkanla ilgili çok ağır küfürlü bir tweeti retweet ettiği için Melo ceza kuruluna gitti. Ama aynı gün G.Saray Başkanı Ünal Aysal "Arkandayız" dedi. Dünyanın herhangi bir yerinde bir ebeveynin, çocuğu komşu amcaya "Testislerimi yesin" dediğinde "Aferin oğlum, arkandayım" dediğini düşünmek bile istemiyorum. Yani Aysal'a göre oyuncusunun küfür etmekte ya da küfürlü bir tweeti retweet etmesinde hiçbir sakınca yok. Hatta bu takdir edilmesi ve arkasında durulması gereken bir durum. Bundan böyle kimse bana terbiyeden, adamlıktan bahsetmesin. Zira bundan sonra bir F.Bahçeli oyuncu Aysal'a "Sen de benim başka bir tarafımı ...." diye tweet atarsa Ünal Aysal'a göre bunda bir problem yok.

TARAFTARI YANILTIYORLAR

Galatasaray ile TFF arasındaki gerginliğinin son bulması için ne gerekiyor?
Türk futbolunu TFF yönetir. Kararları yok hükmünde olamaz. Kararlarına katılmayabilirsiniz ama uymak zorundasınız. TFF de zaman zaman hatalar yapıyor ama centilmenliğe aykırı hareket ve söylemlerde cezalarını az bile buluyorum. Galatasaray, "Organizasyon TFF'nin niye sorumluluk bizde olsun" diyerek kendi taraftarını yanıltıyor. Tam bir cehalet söylemi. Niye mi; mesela G.Saray Real Madrid'le Şampiyonlar Ligi finali oynayacak. Maç da diyelim ki Londra'da. Stadın yarısı Madridli, yarısı da Galatasaraylı. Organizasyon UEFA'nın, polis İngiliz. Diyelim ki sahaya atlayan Galatasaraylı bir taraftar, hakemi yaralıyor ve maç tatil ediliyor. Galatasaray'ın Süper Kupa'daki mantığı doğru olsa Londra'daki finalde de Galatasaray'ın hiçbir sorumluluğu olmayacak. Çünkü organizasyon UEFA'ya ait. Hakem yaralandığı için de maç tatil olacak ve Galatasaray kupayı hükmen kaybetmeyecek. Böyle bir mantık doğru olabilir mi? Galatasaray, örneğin deplasmanda Trabzon'la oynasa ve Trabzon seyircisi arasında G.Saray formalı biri sahaya atlayıp olay çıkarsa, G.Saray'ın sorumluluğu olmaz. Ama dedik ya Türkiye'de at iziyle it izi karışmış durumda.

ASLAN BAZEN YAVRUSUNU ÖLDÜRÜR

Ünal Aysal'ın "Aslanın'ın dişini gördüğünüzde sakın ola ki size gülümsediğini sanmayın" sözleri için yorumunuz nedir?
Bu monşer tehdididir. Pek tabii ki aslanın dişi tabiattaki geyikleri, ceylanları korkutur ama unutmasınlar ki doğada bir denge vardır. Aslan yaşlanınca, hele hele yaralı olunca da sırtlanlar onu bir gecede kemiğe çevirirler. Aysal'ın tabiatta bilmesi gereken bir şey daha var. Aslan zaman zaman yavru aslanları boğarak öldürür. Gönül ister ki Aysal Galatasaray'ı ekonomik olarak boğarak yarın bir gün namerde muhtaç hale getirmesin.

GALATASARAY YÖNETİMİ, NARKOTİK ŞUBE'YE NEDEN OTOMOBİL HİBE EDER?
G.Saray'ın 4. yıldız töreni için yorumunuz..
Bunlar tamamıyla tribünlere oynama operasyonudur. 4. yıldızı takmak "Takacağız" demekle olmaz. Aynı Aysal'a soruyorum... G.Saray yönetimi, İstanbul Narkotik Şubesi'ne niye bir otomobil hibe eder? Şunu diyebilirler: "Sayın Çakar, sen yanlış biliyorsun. Biz böyle bir şey yapmadık." Veya "Doğru biliyorsun. Narkotik şubeye otomobili şu, şu, şu nedenlerle bağışladık." Ayrıca bir yönetim kurulu üyesi 1.5 yıl önce formaların çalındığı konusunda Lutfi Arıboğan ve Ünal Aysal'a bunun organize bir hırsızlık olduğunu söylüyor. Mektup yazıyor, "SPK'ya açık bir şirketiz" diyor. Denetleme Kurulu, hangi profesyonellerin yolsuzluk içinde olduğunu ifade ediyor. Galatasaray Kulübü bunu niye örtbas ediyor? Bunların cevapları şeffaf bir şekilde G.Saray camiası ve taraftarına açıklanmadığı sürece sorunlar katlanarak büyür.

TFF G.SARAY'IN HAKKINI YİYOR
Galatasaray sahasındaki ilk maçında seyircisiz oynayacak. Ancak maçı Eskişehir taraftarları tribünden izleyebilecek. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama hakkındaki yorumunuz nedir?
Doğru bir uygulama. Ama bu konuda TFF'ye bir eleştiri getirebilirim. Manisa'da olay çıkaran sadece kale arkası tribünleri. G.Saray'ın da sadece kale arkası tribünü cezalı olup diğer tribünlerin açılması ve seyirci alınması düşünülebilirdi. Bu konuda da G.Saray'ın hakkının yendiğini düşünüyorum.

BEŞİKTAŞ SONUNA KADAR KOVALAR
Sezona iyi başlayan Beşiktaş yine sakatlıklarla sarsılıyor. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?
Beşiktaş sezonu erken açtı, yoğun tempoda antrenman ve maçlar yaptı. Sakatlıklar normaldir. Beşiktaş'ın bu sene diğer senelerden çok daha önde ve iyi olduğunu düşünüyorum. Şampiyonluğu da sonuna kadar kovalayacaklarını öngörüyorum.

TRABZON SEYİRCİSİNE TARİHİ GÖREV DÜŞÜYOR
Caner ve Meireles'in yokluğunda F.Bahçe, Trabzon deplasmanında ne yapar?
Trabzon-F.Bahçe maçları son yıllarda maç olmaktan çıktı. Çalınan bir düdük, oyuncular tarafından yapılan bir hareket toplumsal olaylara neden olabiliyor. Burada Trabzon seyircisine tarihi bir görev düşüyor. Şartlar ne olursa olsun taşkınlık yapmasınlar. Zaten tribün olaylarıyla ilgili sabıkaları kabarık. Bu maç da yarım kalırsa olan yine Trabzonspor'a olacak. Hükmen kaybedecekler, seyircisiz cezaları gelecek ve lige matematiksel olarak çok kötü başlamış olacaklar.

MEYDANI BOŞ BULUNCA...
Passolig'i şu anki şartlarıyla kabul etmeyen tek kulüp olan F.Bahçe'nin bu tavrını nasıl yorumluyorsunuz?
Passolig devlet ve devletin organlarının ya da TFF'nin karar verdiği bir uygulama. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz ama uymak zorundasınız. Kulüplerimiz şunu anlamalı. Türk futbolunu TFF ve yasalar yönetir. Bir kararı yok hükmünde saymak bir uygulamayı "Kabul etmiyorum" demek olmaz. Bunların hepsi başkaldırıdır. Aynı itaatsizliği UEFA'ya yapabiliyor musunuz, tabii ki hayır. FİFA'ya, hayır. Ama içerde meydanı boş bulunca her türlü şeyi yapmak Türk futboluna hiçbir şey kazandırmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA