Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Puanlar Karabük'ün hakkıydı

Karabük haklı bir galibiyet aldı.
Net pozisyonları, bunlarda isabetli şutları ve üç tane golleri var. İlk yarı boyunca Galatasaray'ın Burak ile bir pozisyonu... Sarı-kırmızılıların hücum üstünlüğü vardı ama bu, pozisyona dönüşmedi.
Top
Galatasaray'dayken Muslera dışında 21 oyuncu Karabük yarı alanına yerleşiyordu. Özellikle maçın başında Galatasaray sabırlı bir şekilde pas yapıp Karabük'ün en küçük boşluğunu değerlendirmek istiyordu. Karabük'ün hedefi ise kapanıp Mehmet Yıldız'ın etrafına, sağına, soluna arkasına topladığı yetenekli oyuncularla (Ahmet İlhan, İlhan ve LuaLua ile) pozisyon bulmaktı. Maç boyunca istediklerini elde ettikler. Hem beklerken pozisyon vermediler hem de çıkışlarda pozisyonlar buldular.
Fatih Terim oyun içerisinde sürekli arayışlar içerisindeydi. Hem oyuncuların yerlerini değiştirerek hem oyuncu değişiklikleriyle çareler üretmeye çalıştı. Kötü oyunun en önemli sebebi sakin, rahat olması gereken Galatasaray'ın çok gergin, telaşlı olması, Karabük'ün de bir o kadar sakin olmasıydı.
Cluj
ve Braga'nın Türk Telekom Arena'da oynadıkları oyun, rakiplerin stratejilerini de belirlemiş. Galatasaray, bu stratejileri aşacak formülü henüz bulabilmiş değil. Psikolojik olarak da, fizik olarak da maçla yakından uzaktan ilgisi yoktu sarı-kırmızılıların. Karabük'ün dengeli, akıllı oyunu, oynaması gerektiği şekilde oynaması hak ettiği puanları getirdi.
Burak Yılmaz, penaltı beklediği pozisyonlarda almıştı penaltıları. Dünbeklemediği bir pozisyon (İkinci yarının başındaki topa Deumi'nin kontrolsüz girişi) bence penaltıydı.
Cris,
topu oyuna sokarken başarılı.
Yalnız özellikle içeride oynadıkları maçlarda geniş alanla yakalanacakları için TT Arena'da Cris ile oynamak riskli. Atletik her oyuncu Galatasaray savunmasının arkasına sızar. Üçüncü golde de ofsaytı bozan Cris idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA