Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Tedirginliğin cezası

Beşiktaş'ın şampiyonluk hedefi yok gibi. Gereksiz yere görülen kartlar, önde götürülen maçlarda kaptırılan puanlar, acemice yapılan pas hataları futbolcuların konsantrasyon eksikliğini gösteriyor. Evet maçlarda çok istekli ve arzulular. Çok koşup, mücadele ediyorlar. Ancak hedefleri doğrultusunda sezonluk konsantrasyonları yok. Şampiyonluk motivasyonunu kaybetmişler gibi gözüküyor.
Son dakika golüyle kaybedilen iki puanda teknik direktör Samet Aybaba'yı eleştirmeyi pek doğru bulmuyorum. Çünkü yedek kulübesinde oyunun gidişatını değiştirebilecek, takıma artı katkı sağlayabilek isim yok. Bu yüzden oyuna istediği gibi müdahale edemiyor Samet Hoca. Bir Beşiktaş'ın, bir de Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yedek kulübelerine bakın. Bunu da geçelim Fenerbahçe'de kadroya giremeyen oyunculara bakın. Aradaki farkı göreceksiniz.

İŞLERİ GERÇEKTEN ZOR
Beşiktaş'ta ilk kez 11'de sahaya çıkan Mamadou Niang, ilk 30 dakikada çok iyi oynadı, sahada kaldığı sürede de mücadele etti. Ama kale ağzından kaçırdığı öyle bir gol varki belki de skor 2-0 olacak Gaziantep'in gardı düşecekti. Beşiktaş da son dakika şoku yaşamayacaktı. Niang'ın henüz tam anlamıyla hazır olmadığı açık bir şekilde ortada.
Beşiktaşlı futbolcular oyunun sonlarında doğru, özellikle daha önceki maçlarda öne geçip, skoru koruyamanın verdiği psikoloji ile tedirginleşti. Kalesinde gördüğü beraberlik golü ile de tedirginliğin cezasını çekti. Beşiktaş'ın lider Galatasaray'la arasındaki puan farkı 7'ye yükseldi. Bundan sonra işi gerçekten çok zor. Galatasaray'ın kalan maçlarının 7'si içerde 5'i dışarda. Beşiktaş'ın ise tam tersi ve oynayacağı rakipler çok zorlu.
Gaziantepspor Binya'nın gördüğü gereksiz kırmızı kartla 10 kişi kalmasına rağmen, oyunu sonuna kadar bırakmadı ve Beşiktaş gibi bir rakipten deplasmanda 1 puan almayı başardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA