Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

G.Saray yüzünden

Evet yanlış okumadınız. Derbide oyunu bu hale getiren Galatasaray'dır... Tam bir rulet. Beşiktaş da Fenerbahçe de çılgınca rulet oynadılar. Çünkü G.Saray bir puan fark atmıştı. O maçın bitimiyle birlikte Samandıra ve Ümraniye bir anda 'Beraberlik bana yetmez" düşüncesine girmiş. Beşiktaş, geçmiş haftalara göre çok daha kontrollü oynadı, savunmada kalmaya çalıştı.
Derbinin iki görünen kahramanı var. Beşiktaş'ta Fernandes, Fenerbahçe'de iki gol birden atan Moussa Sow. Bir de görünmeyen kahraman var. Gerçi kendisini 90+3'de gösterdi ama maç boyunca da çok iyi işler yaptı. Kısa boylu oyuncu olduğu için dikkatten kaçıyor Olcay. Oysa Süper Lig'de attığı gol sayısı 8 oldu. Webo'nun golünü kale içinden çıkaran da oydu. Özellikle maçın sonunda Olcay nereden çıkıp nereye girdi ona bakmak gerek. İnanılmaz bir olay 70-80 metre bir atlet gibi, yüzde yüz depar atıyor. Aslında dünkü maçı dakika dakika yorumlamak gerek. Çünkü çok oyun hatası var. Fenerbahçe; yardımcı hakemin hatasıyla iptal olan gol sonrasında bir gol buldu önce geçti ancak daha sonra oyunu Beşiktaş'a verdi.
Fenerbahçe'de Emre pas trafiğinde hiç yoktu. Cristian çok merkezde kaldı. Sow da Webo'nun yanına gittiği için Beşiktaş, Caner girene kadar Hilbert'i çok soktu içeri. Fenerbahçe kanatlardan çok tehlike yiyen bir takım değildi ama Beşiktaş bunu başardı. İkinci yarı Beşiktaş geldi, Fenerbahçe gitti. Pas hataları filan derken oyun rulete döndü. Beşiktaş golü buldu. 7-8 dakika idare edebilse daha hızlı kontratak yapacakken klasik Beşiktaş çıktı ortaya ve Fenerbahçe hemen beraberlik golünü attı. Bu sonuçtan iki hoca da memnun değildi. Bunu da yaptıkları değişikliklerle gösterdiler. Oğuzhan girince Beşiktaş daha bir hareketlendi. Fenerbahçe risk alıp Caner ve Ziegler'le gitmeye başladı. Gökhan da oyun disiplininden koptu. 2-2'yken F.Bahçe bir faul kazandı bu gol olur mu olmaz mı derken önlem almayı unutunca da kalesinde golü gördü. Rus ruletini Beşiktaş kazandı.
Mete Kalkavan'a karşı ilk derbisinde oyuncular çok iyi niyetliydi. Ama teknik hatalar yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA