Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Vasat G.Saray, kötü F.Bahçe'yi yendi

İki takım şu anda ligin favorisi. Beşiktaş'ı çok net izlemesek de G.Saray ile F.Bahçe'nin ligi yine forse edeceği görülüyor. Teknik direktörleri eleştirmek, oyuncuların performanslarını değerlendirmek için çok erken ama genel anlamda iki takım da Fenerbahçe'deki Alves hariç geçen seneki kadrolarıyla başladı. 35. dakikaya kadar dengeli bir oyun vardı. Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra G.Saray öne geçti. Dün akşam Kayseri'de iyi futbol olmadı. Vasat G.Saray, kötü F.Bahçe'yi yendi. Muslera ve Mert'in yanı sıra iki takımın sol bekleri Hasan Ali ve Hakan Balta dışındaki oyuncuların performanslarını beğenmedim. Olağanüstü Drogba golü dışında fazla bir şey yoktu. Alper girdikten sonra F.Bahçe daha da geriye çekildi.

İki takım da hazır değil
Takımların taktiksel anlamda ve bireysel olarak hiç hazır olmadığını gördüm. Tipik bir G.Saray-F.Bahçe derbisi değildi. Tansiyon hiç yüksek değildi. F.Bahçe 10 kişi kaldıktan sonra kaleye gidecek hali yokken yüklenmeye başladı. Ben bir futbolsever olarak futboldan ve taktikten hiç memnun değilim. Maçın ilk yarısında Mert'in çıkardığı iki top ve uzatmada Drogba'nın golü dışında iz bırakan bir şey olmadı. Kalecilerin bu kadar iyi oynaması, takımlarda bir problem olduğunun göstergesidir. Bu F.Bahçe'yi, 64 ve 101. dakikalar arasında G.Saray'ın 3'lük yapması gerekirdi. Antrenör stoper atıldığı zaman Kadlec'i hemen oyuna sokmalıydı. Ama Ersun Yanal geç kaldı. F.Bahçe o sürede darbe yedi. Fatih Hoca'nın da maça çok konsantre olmadığını gördüm. Fatih Terim hata yaptı, Ersun Yanal da orta sahada gerekli hamleleri zamanında yapamadı. Rıdvan Dilmen olarak izlediğim maçın bana hiç bir katkısı olmadı.

En büyük eksi pas yüzdesi

F.Bahçe kabuk değiştiriyor. Bu sezon gol atamayacağı maç nadir olacaktır. Ancak dripling yapan oyuncusu yok F.Bahçe'nin. 4-3-3'ün ortasındaki adamların çalım atan oyuncular olması gerek. F.Bahçe'nin en büyük eksisi, Türkiye'de son 10 yılın en yüksek pas yüzdesine sahip olmasına rağmen bunu kaybetmiş olması...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA