Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Şimdi kenetlenme zamanı

Açıkçası maçı yazmayı hiç istemedim. Çünkü böyle maçları yazmak gerçekten çok zor. Evet Real Madrid'in çok güçlü bir kadrosu var, evet sadece B Grubu'nun değil Şampiyonlar Ligi'nin de favorisi ama skora bakınca gerçekten çok üzücü. Yazacaklarım sadece maçta gördüklerim. Futbol öyle bir oyun ki mücadeleyi izlemeyen bir kişi benim yazdıklarım için "saçmalamış" diyebilir. Madrid'in ilk yarıdaki golüne kadar, Galatasaray'ın kaçırmanın daha zor olduğu üç pozisyonu vardı. Birini Casillas, ikisini Lopez çıkardı. Öyle ki o bir pozisyonda Lopez tam direğin dibinden topun kaleye girmesine engel oldu. 6-1'lik skordan sonra "Bunların ne anlamı var" diyebilirsiniz... Oyunun ilk bölümünde Galatasaray hücumu başlatan takımdı. Dengeliydi. Yalnız Antalyaspor maçında gördüğüm ve yorumladığım Antalya'nın attığı golden sonra takımın şoku ve yüzde yüzlük düşüşü Real Madrid karşısında da yaşandı. Tabii bu kez rakip Antalya değil Real Madrid olunca da o düşüş büyük bir yaraya neden oldu.

RONALDO BİR GOL CANAVARI
İkinci yarının hemen başında Burak'la tekrar toparlanma imkanı bulmasına rağmen Galatasaray'ın yediği ikinci golden sonra fark kaçınılmaz oldu. Oyuncular tamamen demoralize oldular. Rakip zaten güçlü her saniye golü düşünen bir takım ve Ronaldo gibi bir gol canavarına sahip.

MAÇIN İKİ KRİTİK ADAMI VARDI

Maçın iki kritik adamı vardı. Birincisi Lopez, ikincisi golde çöküntüye neden olan Eboue. Eboue'nin kaleyle topun arasına girmesi lazım. Rakibin arkasında kalınca, oyun koptu... Bu tür skorları ben de oyunculuğumda yaşadım. Yönetim, teknik heyet ve futbolcuların tekrar bütünleşip toparlanması lazım. Çünkü Galatasaray ligde önemli bir derbiye çıkacak, Şampiyonlar Ligi'nde de önünde daha 5 maç var. Son 60 dakikaya göre maçı yorumlamak doğru değil.

CAMİA PAZAR GÜNÜNE KADAR...
İlk 30 dakikayı düşünecek olursak toparlanması için yüksek moral motivasyona ihtiyacı var. Pazar gününe kadar camia kenetlenip toparlanmak zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA