Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş'ın özgüveni biraz eksilmiş

Üst üste iki maçı kaybeden (Galatasaray ve Antalyaspor) Beşiktaş'ın dün akşam çıktığı zorlu deplasmandan üç puanla ayrılması gerekiyordu. Bu siyah beyazlı takım için çok önemliydi. Rakibi Eskişehirspor; çok özgüvenli bir takım, teknik direktörünün elinin değdiği bir takım, organize bir takım.
Karşılaşmanın 5. dakikası ile 35. dakikaları arasında Beşiktaş ağırlıklı, ancak duran top dışında pozisyonun olmadığı bir oyun oldu. 35. dakika ile 45. dakika arasındaki ise evsahibi Eskişehirspor ağırlık bir oyun izledik. Bu 10 dakikada Eskişehirsporlu Aytaç'ın direkten dönen bir topu da vardı.

TEKNİK KADROYU KUTLAMAK LAZIM

Beşiktaş, ikinci yarının başından itibaren oyunun ağırlığını tekrar eline aldı. Maça hakim olurken, pozisyon da bulmaya başladı. Pozisyonların devamında, Manuel Fernandes mükemmel bir orta yaptı (Buna pas da diyebiliriz). Süper yedek Ömer Şişmanoğlu da bomboş pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Golde Fernandes'in sol ayağıyla orta yapamayacağını düşünen Eskişehirspor savunmasının konsantrasyon eksikliği yaşaması da etkili oldu. Teknik kadroyu kutlamak lazım. Kadroda olmayan oyuncuları A2 takımında oynatıyorlar maç temposunu bulsunlar diye. Ömer oyuna girdikten sonra oyun onun üstüne kuruldu. Beşiktaş'ın ilk 4 haftaya benzer bir tablosu vardı ama tek eksiği o günlerden biraz öz güveni eksilmiş. Beşiktaş'ın sezon içinde dalgalanma yaşamaması için bu maçı alması gerekirdi.
Beşiktaş'ta özellikle ilk yarıda savunma ve önündeki oyuncular Veli ile Necip fazla ofansif katkı sağlayamayınca Eskişehirspor fazla açık vermedi. Golden sonra, oyunun son bölümünde Eskişehirspor biraz daha fazla risk aldı. Üç tane de pozisyon buldu.
Hakem Tolga Özkalfa'ya gelince; iyi bir yönetim gösterdi diyebiliriz. Ancak Olcay Şahan'ın pozisyonu penaltı verilebilir bir pozisyondu. Bence vermemesinin nedeni Olcay'ın bir adım fazla atmasıydı.

MAÇIN ADAMI: MANUEL FERNANDES

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA