Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Olgun hücum yoktu

İki takım da çok mücadele etti, çok koştu. Maçın tamamına yakını Fenerbahçe baskısıyla geçti. Fenerbahçe pozisyon üretmek için her türlü riski aldı. Hatta 4 forvete döndü. Oyunun başından sonuna kadar maçı forse etmek istediler ama Trabzonspor'un forması, ismi ve 4-1-4-1'i Fenerbahçe'nin hücum üstünlüğü olmasına rağmen fazla pozisyon üretmesini engelledi. Kendi adlarına da maç öncesi bekledikleri pozisyonları bulamadılar.
Fenerbahçe, karşılaşma boyunca kullandığı 11 korneri değerlendiremedi. Trabzonspor takımı Zokora'yı savunmanın önünde oynatıp önünde bir dörtlü, onların önünde de Henrique ile çabuk çıkmak istedi ama Fenerbahçe hızlı dönüp buna imkan vermedi.
Alper Potuk, Samuel Holmen ve Mehmet Topal devamlılığı iyi olan ve koşan oyuncular ama set oynayamayan, olgun hücum yapamayan isimler. Dolayısıyla acele oynamak zorunda kaldı Fenerbahçe. Büyük isteklerine, coşkusuna ve hırsına rağmen kazanamadılar.
Trabzon üç stoperle oynadı. Özellikle yüksek toplarla gelen rakibi ceza alanına gömülerek karşıladılar. Mustafa, Giray, Aykut, Bosingwa'nın arasına Zokora da girerek merkezde pozisyonları minimuma indirdiler. Birkaç kritik topu da Onur çıkardı. Webo'nun mermisi ise direkten döndü.
Tansiyonu yüksek maçta iki takım oyuncularının birbirlerine olan saygıları bu sıkı maçta bende iz bıraktı. O anlamda iki takım oyuncularını da kutlarım. Maç sonu yaşanan tartışma da olmasa bu anlamda kusursuz bir maç diyebilirdim. Maçın hakemi Hüseyin Göçek'e gelirsek.. Hüseyin Göçek tartışmalı düdükler çalsa da kötü bir yönetim göstermedi.

AKHİSAR BLD -GALATASARAY

En büyük problem Sneijder
Juventus
maçı hem fizik hem psikolojik olarak yormuş G.Saray'ı. Teknik adam değişikliği oldu ama aslında değişikliği gerektiren çok kötü bir gidiş yoktu. Maçı kazanmak için hiçbir şey yapmadılar. Selçuk ve Melo'nun olmayışı büyük eksik olabilir ama G.Saray en büyük hatayı Sneijder transferiyle yaptı. Kenarda da oturtamıyorsun. Yönetimde oynamasını istiyor sanıyorum, biz eski futbolcular böyle durumları anlayabiliyoruz. Sneijder; Ceyhun, Yekta ve Burak'tan daha iyi oynadı fakat takımı yavaşlatıyor. Sneijder'in gelişinden sonra iki gizli golcü Melo ve Selçuk'un istatistikleri düştü. G.Saray'ın en büyük problemi Sneijder. Fakat maçı G.Saray kaybetti, Sneijder kaybetmedi. Chedjou da vasat bir oyuncu. Anadolu takımlarında forma giyenlerden farkı yok...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA