Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Avrupa'dan önce takım elemesi!

Öncelikle şunu söylemeleyim ki zevkli ama kalitesiz bir maçtı... Belarus'u da beğenmedim açıkçası. Tehlikeli kontrataklar yapsalar da 10 numaraları Hleb dışında göze çapran bir isim olmadı.
Bizim Milli Takımımız'a gelince; ilk yarıda 4-4-2, ikinci yarıda 4-2-3-1 sisteminde mücadele etti. İlk yarıda ofansif bir kadro vardı. Çift santrfor Mevlüt ile Umut, sağda Adem, solda Arda. İkili orta sahadan savunmanın önünde Bilal onun birazcık önünde Oğuzhan. İki bekimiz de hücumcu. Aslında çok ofansif kadroya, ilk 20 dakika tempolu oynamamıza rağmen istediğimiz pozisyonları bulamadık.

ÜLKE OLARAK YÜKSELİYORUZ

Fatih Terim, ikinci yarıda Arda'yı forvet arkasına koyup daha serbest oynamaya başladı. Belarus etkili birkaç kontratakta son vuruşlarda ve paslarda etkili olamadı. Atak gözükmemize rağmen çok organize değildik. Tabii ki bu tür hazırlık maçlarının şu avantajı var, rakipler zayıf da olsa kazandığınız zaman ülke puanınız artıyor. Fatih Terim'in gelişinin ardından kazanılan maçlarla hızla yükseliyoruz, bu da güven getirir. Onun dışında da önümüzdeki dönemler için kafamızda soru işaretleri olan oyuncular kullanılıyor. Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi milli takımımızın kadrosundaki elemeleri izliyoruz aslında. Bu anlamda çok faydalı oluyor. Fatih Terim, grup maçları geçene kadar genç oyuncuları görme ve takıma monte etme şansını buluyor. K.İrlanda ve Belarus karşısında forma şansı bulan 6 genç oyuncunun bu şansı iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA