Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Beşiktaş gelişim kaydetmemiş

Trabzonspor oyunun tamamında maçı kazanmaya daha yakın olan taraftı. Hem tribünler hem de takım coşkuluydu. Top her Beşiktaş'a geçtiğinde takım halinde kendi sahalarına çekilip kazandıkları toplarla rakip alanda pozisyon aradılar.
Tabii gol attıkları bölümü bunun dışında tutuyorum. Çünkü gol dakikasına kadar zaten Trabzonspor tek kale oynamıştı. Golden sonra da doğru bir strateji izleyip kazandıkları toplarla gol aradıkları gibi kendi ceza sahalarında da tehlike yaşamadılar. Ama maça Beşiktaş'ı ortak eden adam kesinlikle kaleci Tolga Zengin'di. Kalesinde iki tane çok kritik, yüzde yüz gollük pozisyonu çıkarmayı başararak Beşiktaş'ı son anlara kadar ümitli tutan isim oldu Tolga. Beşiktaş'ı devre arasından sonra çok merak ediyordum. Verilen bu arada gelişim kaydedip etmediğini görmek istiyordum. Açıkçası beğenmedim. Hem organizasyon hem de coşku konusunda takım ciddi problem yaşıyorlar.
Dünkü maçta Zokora'nın Fernandes'e yakın oynaması orta sahayı kilitledi. Bu bölgede hücum etme işi bir tek Oğuzhan'a kaldı. Önünde oynayan Gökhan ve Olcay da kötü günlerinde olunca pozisyon sıkıntısı ortaya çıktı.

AKÇAY İYİ ANALİZ ETMELİ

Bu kadar çok olumsuzluğun içinde Beşiktaş'ın maçı kaybetmemesi önemli. Trabzonspor adına da düşündürücü. Trabzonspor'un evinde iyi oynadığı maçı kazanamaması açıkçası üzerinde önemle durulması gereken bir detay. Bu nokta üzerinde Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'ın iyi analiz yapması gerekiyor. Dün gece kazanan olmadı. İki takım da ikişer puan kaybetti. Hakem Yunus Yıldırım'ın ilk yarıda Necip Uysal'ın pozisyonunu faul olarak değerlendirmemesi yaptığı en büyük hataydı. Trabzonspor'un maç boyunca dikkati bir kez dağıldı onda da golü yediler. Üst üste atılan kornerlerde rahat uzaklaştırabilecekleri bir topu panikle yine kornere gönderdiler. O top da Almeida'nın vuruşuyla gol oldu.

MAÇIN ADAMI:
MUSTAFA YUMLU

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA