Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu kriz olumlu yansır

Ligin ilk yarısının son haftasında Karabük'teki kötü oyun ve kaybedilen 3 puan, ikinci yarının ilk haftasında Konya maçı, ev sahibi avantajını kullanarak çok iyi oynamadan gelen 3 puan... Ardından Eskişehir'de kazanabilecek kadar pozisyona girilmesine rağmen kaybedilen 3 puan. Bu arada Beşiktaş ve G.Saray'ın iki maç üst üste kazanması Sivas maçının önemini daha da artırdı F.Bahçe için. Bu bilinçle oyuna çok iyi başladı F.Bahçe. Sivas'a tek pozisyon vermeden, iyi oynayarak ve 3 pozisyon bularak, "gol geliyorum" derken büyük bir hakem hatasıyla verilmeyen penaltı, ardından yine bir hakem hatasıyla verilen faul ve kırmızı kart (faul yanlış karar) sinirleri çok gerdi. Verilmeyen penaltıdan sonra Caner'in sarı kartı, Egemen'in sarı karttan sonra davranışı ve kırmızı kart. Bunların hepsi hakemin yanlış verdiği 2-3 karardan kaynaklandı. Tabii ki oyuncu dağılmayacak, sinirlenmeyecek ama futbol insanla oynanan bir oyun. Yine de F.Bahçe, yediği ilk gole kadar oyunu tutmayı başardı. Bu bölümde pozisyon da vermedi. Dengeli oynuyordu. Ve öyle enteresan bir gol yedi ki Kuyt'ın presiyle kazanılan topta Sow'un vuruşunu kaleci çıkardı.
Sağ bek Gökhan rakip altı pasta hamle yaptı, gol atacakken dönen top F.Bahçe kalesinde gol oldu. O dakikadan sonra biraz daha maçtan koptular ve sona doğru ikinciyi yediler.
İki maçta kaybedilen 6 puandan sonra panik yaşanır mı; tecrübeme dayanarak olmayacağı gibi olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Çıkarılması gereken dersler var ama çok badireler atlatmış bir camianın bu krizi olumluya çevireceğini de düşünüyorum.
F.Bahçe'deki oyuncuların performansını bu maçla ilgili eleştirmiyorum. Çünkü gerçekten uzun süre 10 kişi oynamalarına rağmen mücadele ettiler ve doğru oynadılar. Belki ikinci devrenin başında Alper ve Cristian'ı birlikte sokup takım direncini artırabilirdi Ersun Yanal. Onun dışında genel anlamda kaybetmesine rağmen gelecek için olumlu diyebiliriz.
Yunus Yıldırım çok kötü maç yönetti. Özellikle çizgi hakemlerinin pozisyonu görmemesi çok büyük hataydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA