Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Yanal ile uzun süre çalışılmalı

Ersun Yanal'la uzun vadeli sözleşme yapılmalı. Bunu fazlasıyla hak ediyor. İstikrar açısından %100 doğru olur

Fenerbahçe amblemindeki beyaz rengin anlamı, temizlik ve açık yüreklilik. Kırmızı ise sevgi, bağlılık anlamında. Aynı zamanda bayrağımızın rengi. Sarı; F.Bahçe'ye duyulan gıpta ve kıskançlığı temsil ediyor. Lacivert; asaleti temsil ediyor. Palamut dalı F.Bahçe'nin kuvvet ve kudretinin ifadesi. O dalın yeşili ise yükselen bu kudret için başarının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bu amblem kendi içinde F.Bahçe'yi anlatıyor zaten. Soruların içinde de cevaplar bunlar olacak.
Zor bir sezon geçiren F.Bahçe ligde bitime üç hafta kala şampiyonluğu garantiledi. Ne düşünüyorsunuz?
Yeşilden başlayalım... F.Bahçe başarının kaçınılmaz olduğu bir camia. İnatçı ruhu olduğu için de zor günlerde daha da kenetlenir. Bu psikolojik baskı, genelde olumsuz baskıyı pozitife çevirebilecek bir F.Bahçe geleneğidir. Tabii bunun için de çalışmak gerekir, planlama gerekir. Planlama derken Aykut Kocaman ile atılan temel, sezon sonunda onun bıraktığı bir sistem var. Aziz Yıldırım ve yönetiminin verdiği doğru kararlar, çok doğru bir teknik direktör tercihiyle birleşerek doğru olan yapıldı. Şampiyonluğun ilk günü o gündü. Tecrübeli, kaliteli, geniş kadrolu ve geç form tutan bir takım F.Bahçe. Kupadan elendiği için tek kulvarda oynayan bir takım, konsantrasyonunu da yüksek tutunca erkenden şampiyonluğu elde etti.

Şampiyonluktaki payı %100

Bu şampiyonlukta Ersun Yanal'ın payı nedir?
Yüzde yüzdür. Türkiye'de teknik direktörler çok tartışılır. Derler ki "Antrenörün ne faydası olacak, fazla etkisi yoktur." Bir de bunu yüzdeyle söylerler. En çarpıcı örneği Barcelona'da Guardiola'lı ve Guardiola'sız dönem olarak gösterirler.
Yanal mevcut kadroyu değiştirmemiş, eski teknik adamın transfer listesini uygulamış. Rekabet ortamında ise oyuncuları hep üst düzeyde tuttu. Hata yapmadı mı, tabii ki yaptı. Ancak ligin ilk haftadasınki Torku Konyaspor maçının kadrosuna bakarak sonra düzelttiğini görüp anlayabiliriz.

FAZLASIYLA HAK EDİYOR
Rekorla şampiyon olan Ersun Yanal ile sözleşme yenilenir mi?
Beyaz
... Temizlik ve açık yüreklilik. Ersun Yanal'la uzun vadeli sözleşme yapılmalı. Bunu da yapacaklarını düşünüyorum. Fazlasıyla hak ediyor. İstikrar açısından Ersun Yanal ile devam edilmesi yüzde yüz doğru bir karar olur.

Orta sahaya takviye lazım

Transfere ihtiyacı var mı?
Avrupa'da olmadıklarını düşünürsek iki ya da üç yabancı gider. Yanal 4-3-3'ün orta sahasında merkez sol ve sağ orta saha dışında iki ön libero oynayıp önlerinde zaman zaman Alper, Baroni, Salih ve bazen de Kuyt'ı kullanmıştı. Dolayısıyla orta sahadaki üçlüyü, eğer iki ön liberoyla oynayacak olursa ofansif yönü kadrodakilerden daha güçlü ama aynı zamanda defansif özelliği de bulunan bir orta saha oyuncusu alınmalı.

VİCDANLAR RAHATSIZ

Aziz Yıldırım'ın durumu belirsizliğini koruyor. Gidişatı nasıl görüyorsunuz?
Kırmızıya gelelim...
Sevgi ve bağlılık var içinde. Aziz Yıldırım'a sevgi ve bağlılık var. Bundan sonraki süreçte Türk sporuna 15 yıldır aktif olarak ciddi katkıları olan, bir yıl cezaevinde yatmış bir insanın tekrar içeri girmesi vicdanları rahatsız ediyor. Yıldırım'dan sonra ne olur sorusuna ise şu anda bizim gibi Fenerbahçelilerin cevap verme hakkı da etiği de yok.

Zor bir dönemden geçen F.Bahçe, nasıl toparladı?
Bunun yanıtı da palamut dalında saklı. Kuvvet ve kudreti temsil ediyor. Bu özellikler F.Bahçe'de her zaman mevcuttur. Hep krizin içinde yaşıyor olmasını da sarı temsil ediyor. Bunun anlamı da F.Bahçe'ye duyulan gıpta ve kıskançlık.

Mancini başarısız

İkincilik için kimi şanslı görüyorsunuz?
Galatasaray bir puan avantajlı. İkili averajda da Beşiktaş'tan öndeler. Bu yüzden yarışta Galatasaray'ı, yüzde 20 daha avantajlı görüyorum.

Galatasaray'da sezon sonunda Roberto Mancini görevde kalır mı?
Galatasaray kupayı kazanacak olursa ve Şampiyonlar Ligi vizesini alırsa kredisi artmış olur.
Tabi bu tamamen Galatasaray kulübünün tercihidir. Ancak ben gösterdiği performansı başarılı bulmuyorum.

İSMİNDEN SIKILDIM!
Romanya eski futbol federasyonu başkanı, Lucescu'nun G.Saray ile anlaştığını söyledi. Rumen teknik adam G.Saray için doğru tercih olur mu?
Öncelikle Lucescu iyi bir teknik direktördür ve doğru tercihtir. Türkiye'yi iyi tanıyor ama ben isminden sıkıldım artık. Bu Türkiye'de görev yapan teknik direktörlere de ciddi haksızlık. Her sezon kriz yaşayan takımda ismi gündeme geliyor. Ben bu haberlerin biraz da Lucescu kanadından yapıldığını düşünüyorum.
Lucescu başarılı, kariyeri olan bir teknik direktör. Ama burası da F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerin olduğu bir ülke. Ben sürekli isminin gündeme gelmesine kendi adıma sıkıldım. Ülkedeki antrenörler için de aynısının geçerli olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA