Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Bu Galatasaray darmadağın

Dün akşam Galatasaray Balıkesir deplasmanında inanılmaz kötü futbol oynadı.
Balıkesirspor; bekleyecek, gömülecek, Alanzinho'yla başlayan ataklarda Gökhan Ünal ve Sercan Yıldırım'ın savunma arkasına koşularıyla sonuca gitmeyi düşünen, hücum planları bu yönde olan bir takım. Galatasaray Eskişehirspor, ardından Anderlecht ve dün aynı şekilde Balıkesir maçında da rakip alanda oynadı ama tıpkı o maçlarda olduğu gibi pozisyona girmekte büyük sıkıntı yaşadı.
Oyuna 4-3-2-1 sistemi ile başladılar.
Orta alandaki üçlü birbirine çok benzer:
Yekta, Selçuk ve Dzemali. Özellikle kontratak yapan takımların "Rakip inşallah böyle oynar" dediği bir sistem.
Karşılaşmaya bakıyoruz, Galatasaray tek kale oynadı ama golü yok. Rakip iki gol attı! Karşılaşmada enteresan şeyler oldu. Burak Yılmaz, savunma yapan takıma karşı ilk yarıda 5 kez ofsayta düştü. Devreye 2-0 geride giren Galatasaray'da Prandelli oyuncu ve taktik değişiklik yapar diye düşünüyordum ama 62. dakikaya kadar ne oyuncu ne de sistem değişikliği yaptı İtalyan hoca.
Sonra 4-4-2'ye döndü. Oyuna sonradan giren Emre Çolak 80'den sonra sol bek oynayarak maçı bitirdi. Bakınca darmadağın oynayan bir Galatasaray. Dağınık ve coşku sıfır.
Maçı kalabalığın içinden çıkaramayan bir takım izledik. Kenarlardan nadir olarak çıktıklarında da etkisiz ortalar yaptılar.
Bunlar Balıkesir'in tamamen lehineydi.
Balıkesir yeni bir takım, uzun yıllardır ilk kez Süper Lig'de oynuyor. Ligin güçlü takımlarından Galatasaray'a karşı zorlanmadan defans yaptılar.
Galatasaray'ın benzer orta saha oyuncularının merkezden yaptığı hücumlarla zaman zaman Burak'a atılan toplara önlemlerini aldılar. Belki de bu yıl bir sezon boyunca elde edemeyecekleri kadar rahat bir galibiyet elde ettiler.
Oyun Galatasaray adına tek kale gibi görünse de Galatasaray pozisyon bulamadı. Burak'ın çok ofsayta kalıp faul yaptığı bir maçta, Balıkesir takımı rahat bir galibiyet elde etti.

Burak'ın çok ofsayta düşüp faul yaptığı maçta Balıkesir rahat bir galibiyet aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA