Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Reaksiyon ve başkaldırı

Ligde daha dördüncü maç ama Fenerbahçe takımının lige henüz adapte olmadığını gördük. Akhisar Belediyespor, 2008-2009 sezonunda ikinci ligde oynayan bir takım ama her yıl üzerine koyarak Türkiye'ye örnek olacak bir kulüp haline geldi. İkinci ligden Hamza Hamzaoğlu hocayla Süper Lig'e çıkarlarken takıma da bir ekol yerleştirdiler. Hamza hocayla Süper Lig'de başarılı olduktan sonra Mustafa Reşit Akçay ile yola devam ediyorlar ve 4. haftada lider oldular. Akhisar Belediye'yi içerde, dışarıda pozitif oyunu için kutlayalım ve dünkü maçı kazanmayı hak ettiklerinin altını çizelim.
Yunan futbolcu Gekas'ın attığı ilk gole kadar zaten pozisyon üstünlüğü Akhisar'daydı. Golden sonra Fenerbahçe baskısı 7-8 dakika sarı-lacivertlilere birkaç pozisyon getirdi. İşte bu 7-8 dakikalık baskı, Fenerbahçe'nin gelecekle ilgili düşünmesi gereken dakikalardı. O 7-8 dakika geçtiğimiz yıllarda, hele hele geriye düşülen maçlarda iki devrede en az 25-30 dakika sürüyordu. Yani takımın reaksiyonu çok daha sert oluyordu. Omuz omuzalar da, ikinci toplar da hep Fenerbahçe'nin oluyordu ve müthiş bir Fenerbahçe baskısı yaşanıyordu. Dün bunu göremedik. Golün yenmesine rağmen yumuşak bir başkaldırı vardı; o da 7-8 dakika!

DERS ÇIKARMALARI GEREK
İkinci yarıda teknik direktör İsmail Kartal, tüm riskleri aldı ve bütün hücum oyuncularını kullandı. Sow, Dirk Kuyt, Webo, Diego Ribas, Emenike... Ama bu karambol ve panik dışında bir şey getirmedi.
Akhisar Belediye geçtiğimiz yıllara göre daha vasat oynamasına rağmen (ki Fenerbahçe için kötü olan bu) bence rahat bir galibiyet elde etti. Akhisar Belediye'nin oyun felsefesi, güçsüz Fenerbahçe'yi yenmeye yetti. Önemli olan bu maçtan ve tempodan İsmail Kartal ve Fenerbahçe'nin ders çıkarması, reaksiyon ve başkaldırışı kaybetmemesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA