Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş ve futbol kaybetti!

Beşiktaş ilk dört hafta herkesin saygısını kazanacak bir performansa imza attı. Ezberleri bozan, rakiplerini korkutan müthiş bir mücadele ortaya koydu. Bu saygıyı hak etmek için son iki yılın şampiyonu G.Saray'ı yenip psikolojik eşiği açmak için daha fazlasına ihtiyacı vardı. Derbiye iyi de başladı. Almeida ile golü bulmuş bir Beşiktaş vardı. Biraz daha cesur ve şanslı olabilse ikinci golü bulabilirdi.
Değerli bir söz var "Akıntıya karşı kürek çekmeyi bırakırsanız geriye doğru gidersiniz" diye. Beşiktaş, Galatasaray derbisinin ikinci yarısında bu söz aklıma geldi. Beşiktaş sahada durdu, arzulu ve agresif oyun felsefesinden uzaklaştı. Gereksiz bir panik havasına girdi. Beşiktaş durunca ilk yarı futbol adına gölgede kalmayı kabul eden Aslan'ı uyandırdı. Dünkü 1-0'dan 1-2'ye dönüşün başlıca nedeni bu. İkincisi futbolun hata kabul etmediği gerçeği...

ÇOK BASİT HATALAR YAPILDI
Sonrasında yabancı olmadığımız manzaralar. G.Saray'ın tecrübesi ve profesyonelliği ön plana çıktı... Öne geçtikten sonra skoru korumak ve zamandan çalmak için farklı hareketler içine girdi. Fırat Aydınus'un her faulden sonra yerden kalkmayan futbolcuların görüntüsüne tolerans göstermesi ve kart kullanmaması seyirciyi gerilimin içine soktu. Bilic'in tribüne gönderilmesi ve Sonrasında Aydınus'u edilen küfürler tehlikeyi işaret ediyordu ki, Melo'nun Motta'ya müdahalesi ve kırmızı kart gördükten sonra efelenmesi, olayların fitilini ateşledi. Futbol adına görmek istemediğimiz manzaralar ortaya çıktı.
Önce 1 sonra 10 sonra kişi girdi. (Bu girenlerin kimliğinin tespit edilmesi şart) Hiçbir gerekçe, seyircinin sahaya girmesine mazeret olamaz. Olayların bir kırılma anı vardı. Takımlar tam içeri girmişken, güvenlik güçleri sahaya giren 10-15 kişiyi kontrol altına almışken, eline sandalyeleri alıp polise saldıran ikinci gruba dikkat etmek gerek. Polise yönelik bu çıkış provakasyon hissi uyandırdı. Gecenin özeti futbol ve Beşiktaş kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA