Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Futbol adına çok şey yaşadık

Türkiye'de futbol keyfi açısından son yıllarda en güzel derbilerin Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynandığı konusundaki fikrimde ısrarcıyım. Kadıköy'de dün gece pozisyon, gol, entrika, şölen, gerilim, heyecan ne isterseniz vardı. Özellikle futbola doyduk diyebiliriz. Öncellikle her iki takım oyuncularını 90+5'e kadar sürdürdükleri mücadele ve yaşattıkları futbol heyecanından dolayı kutlamak gerek. Bu maç adına çok şey konuşulabilir. Ancak en dikkat çeken durum Beşiktaş'ın ilk 45 dakikada ve son 10 dakika ortaya koyduğu başarılı futbolu, 46-85 arasında adeta unutması. Ya da F.Bahçe'nin 10 kişi kaldıktan sonra bile kazanmak adına müthiş bir karakter ortaya koyması. Meireles'in sorumsuzca arkadaşlarını yalnız bırakmasından sonra özellikle ikinci yarı tribünlerin de desteğiyle sarı-lacıvertli oyuncular hakem Cüneyt Çakır'ın üzerine oynamaya başladı. Fotoğrafı netleştirmek için şunu görmek lazım; F.Bahçe dün hem futbolu iyi oynadı, hem de hakemle iyi oynadı. 63'de Egemen'in pasında Sow'un 1.5 metre ofsaytan attığı golü haklı olarak iptal eden Cüneyt Çakır, 67'de Kuyt'ın, topa yükselen Tolga'nın yüzüne eliyle müdahalesini iyi görerek ikinci doğru ve kritik kararına imza attı.

CÜNEYT ÇAKIR BASKIYI KALDIRAMADI
Ne olduysa bu andan sonra oldu. Aleyhine küfür ve baskı yükselmeye başlayınca Çakır, kontrolünü kaybetmeye başladı. 68'de Caner'in eli Necip'in formasında, Necip'in eli de Caner'in formasında. Karşılıklı çekişerek ilerliyorlar. Pozisyonda eşitlik ama kartta yok. Sarı kart Necip'e çıkıyor. İkinci sarıdan kırmızı oyunu 10'a 10 yapıyor. Bundan sonra Çakır rahatlıyor ancak 80'de Alves yükselip net bir pozisyonda dirseği Ersan'ın suratına vuruyor. Bırakın kırmızıyı sarı kart bile görmemesi dakikalar önce Emenike'nin Atiba ile mücadelesindeki sarı kartla kıyaslamasında bariz sırıtıyor. Cüneyt Çakır'ın iyi niyetli ve 68'e kadar muhteşem bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Ancak Beşiktaş 11-10 bitirseydi sonuç ne olurdu? Onu da vicdan mukayesesine bırakalım.

MAÇIN ADAMI: TOLGA ZENGİN - ALMEİDA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA