Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Kural hatası var!

Beşiktaş, 2004'te Cem Papila ile bir Samsun faciası yaşamıştı. Dün Kasımpaşa maçında da Beşiktaş'ın üzerine önce hakem Barış Şimşek düştü, sonra Fernandes.. Ve daha tehlikelisi kendini aynı anda hem savcı, hem hakim hem de infazcı gören taraftarın yanlışı, Beşiktaş'ı yine karanlık bir tünelin içine itti.
Önce hakem Şimşek'ten başlamak gerek. Hayatında ilk kez düdük hediye edilmiş çocuk gibi sürekli düdük çalan ve maçı bu kadar çığrından çıkaran bir hakem hayatımda görmedim. Oğuzhan'a atılan tekmeleri görmedi. Kasımpaşa'nın yanlış taç atışlarını seyretti artı bu taçlara itiraz eden Almeida'ya sarı kartı gösterip oyundan atılmasına zemin hazırladı. Kasımpaşa'nın golü de bariz ofsayttı... En önemlisi maçta net bir kural hatası var.
30. dakikada Almeida gol pozisyonunda iken Donk elinde tuttuğu ikinci topu diğer topun üzerine fırlatıp isabet ettirerek pozisyonu bozdu. Barış Şimşek bu hareket üzerine Donk'a sarı kartı gösterdi. Beşiktaş lehine direkt penaltı vermesi gerekirken kural hatası yaptı. Hakemin kurtuluşu yok. Çünkü sarıyı gösterdi hatasını tescilledi. Talimatnamenin 119. sayfa 4. ve 5. Maddesi gereği bu maçın tekrar edilmesi gerek.

30 METREDEN TÜKÜRDÜ
Galatasaray derbisinden bu yana Beşiktaş'ın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Cezalar, kartlar, kavgalar, sakatlıklar yetmezmiş gibi Beşiktaş mıknatıs gibi olayları, sorunları üzerine çekiyor. Fernandes, 30 metre mesafeden Beşiktaş tribününe tükürük fırlatıyor.

Kasımpaşa tribününden bir taraftar sahaya atlayıp Fernandes'e tekme atıp yere yıkıyor. Almeida ve Motta'nın Fernandes'i gereksiz koruma refleksleri hakemin çifte kırmızısına takılıyor. Sahaya atlayıp futbolcu tekmelemek ölçüsüz serbestlik, futbolcunun kendisini veya arkadaşını savunması kesin yasak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA