Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

İkiyüzlü Kartal

Beşiktaş'ın analiz edilmesi gereken iki farklı yüzü var. Bir yüzü başarıya bakıyor. Diğer yüzü başarısızlığa... Siyah-beyazlı yönetimin, İnönü Stadı politikası alkışlanmaya değer. Böyle büyük projelerde kararlı ve cesur olmak çok önemli. Eğer Fikret Orman ve yönetimi, yaşanan her dalgalanmada ya da olumsuzlukta bu kararlığı göstermeseydi ne izinler çıkabilirdi ne de inşaat yıkılıp bu hale getirilebilirdi. Sayın Orman'ın sık sık da dile getirdiği gibi Beşiktaş Kulübü'nün bu engelleri aşmasında Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği büyük.
Son dönemde GSGM'nin denetimleri, İBB'nin rutin kontrolleri sıklaşsa da stadın yükselişi devam ediyor. Ağustos'a yetişir mi emin değilim ama burada Orman'ın 'Ağustos'ta bitecek' ısrarını dikkate almaya devam ediyoruz. Stadın prosedürleri inşaatın gerisinden gelse de finans konusundaki hamleleri dikkatlerden kaçırmamak lazım.
Loca satışından 50-60 milyon dolar gelir hedefi başarıya ulaşırsa Vodafone Arena'nın önünde büyük engeller kalmaz. Şu ana kadar 19 locanın satıldığı, henüz kendini göstermemiş bir stada şimdiden 19 milyon TL'lik loca ve kombine satıldığı düşünülürse, Beşiktaş markası ve o markaya güven bu stadı tamamlatacak gözüküyor.
Yönetimin güven noktasındaki başarısı sadece statla sınırlı değil. Koç Grubu dahil sponsorların çoğalması, sözleşmelerin başarıyla revize edilmesi ve tarihin en gösterişli dönemini yaşaması Fikret Orman yönetiminin başarılı yüzü.

MADALYONUN DİĞER YÜZÜ

Ancak madalyonun bir diğer yüzünde karmaşa ve başarısızlık var. Sebepleri ne olursa olsun Beşiktaş şu anda Türkiye Kupası'ndan elenip, ligde liderin uzağında kalmasıyla sportif anlamda başarısızlık yaşıyor. Bu camia sportif başarısızlıktan dolayı bir yönetime olan desteğini çekmez. Ancak stattaki ve kulübün işleyişindeki sıkıntıların ortadan kaldırılması futbol takımındaki başarısızlığın da üstünü örtmez.
Önder Özen projesi ve Slaven Bilic şu ana kadar siyah-beyazlı camiayı tatmin etmiş değil. Haklı olarak insanlar, "Geçen seneden bu yana ne değişti. Başarısızlığı nedeniyle gönderilen Samet Aybaba liderin 3 puan gerisinde ilk yarıyı 2. kapatmıştı. Bu açıdan bakmak bile mevcut başarısızlığı ortaya koymaya yeterli" düşüncesini yüksek sesle dile getiriyor. Transferdeki başarısızlıklar da rahatsızlık veriyor. Bu karışıklık, şüphe ve söylemlerdeki dağınıklık Beşiktaş Yönetimi'nin saha dışındaki başarısını, kulüpteki iyi görüntüsünü gölgeliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA