Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Beşiktaş politikası

Beşiktaş, Süper Lig paydaşlarıyla özellikle de rakipleriyle 2.5 yıldır "0 (Sıfır) sorun" politikası izliyor. Zaman zaman maruz kaldığı hakem hataları nedeniyle gerginlik yaşasa da TFF özelinde MHK ile bile çok dikkatli ilişki yürütüyor.Bu tabloya bakıp "Beşiktaş'ın mali sıkıntıları var, stadı yok. Bu yüzden kavgaya gürültüye harcayacak enerjisi yok. Bu yüzden mahkum..." diye yorumlayanlar da olabilir. Temelde haklılık payı olsa da bu yeterli bir analiz oluşturmuyor.
Spor camiasına ister psikolojik ister sosyolojik bakalım hep spor ahlakına tezat bir sürü olaya şahitlik etmedik mi? Yenilgiyle sonuçlanan bir derbinin ardından gündemini değiştirmek, başarısızlığı örtmek için sesini yükseltenleri, hakemi idam sehpasına gönderenleri görmedik mi? Kaybedince yeşil sahayı tiyatro sahnesine çevirip milli takımda kol kola yürüdüğü arkadaşlarına kabadayılık rajonu kesenleri yaşamadık mı?
Rekabeti kavga, mücadeleyi şiddet olarak dönüştürdük. Yetmedi ruh halinin bir yansıması olarak statların adını ARENA'ya dönüştürmeye başladık. Şiddetten beslendiğimizin, nefret, kin ve kandan beslenmeye başladığımızın bir nişanesi(!) olarak... Beşiktaş JK geçen hafta resmi internet sitesinde F.Bahçe'yi voleybolda Avrupa'da kazandığı kupalardan dolayı tebrik etti. Kavga, şiddet ve kandan beslenir hale geldiğimiz için bu jesti bırakın manşetleri, bültenleri satır aralarında görmeyen medyamız dahi oldu...

FİKRET ORMAN DOĞRU YOLDA
Bu güzellikler mazide kalmasın, Türk sporu GS-FB ve FB-TS kavgasına feda edilmesin diyenler varsa Beşiktaş'ın bu duruşu desteklenmeli.
Bu yüzden Türkiye'nin en eski ve lokomotif kulübü Beşiktaş'ın yönetiminin bu yaklaşımını Süleyman Seba'yı örnek alan (Taklit bile etse fark etmez) Fikret Orman'ın bu yaklaşımını doğru buluyorum... Beşiktaş'ın iç siyasetinde Sn. Orman'ın aşırı denge güttüğünü, hesap soramadığını, köşeli duramadığını savunup eleştiren dostlarım da var.
Ancak yeni stadını yaparken Şampiyonlar Ligi için mücadele eden Beşiktaş yönetiminin "ister strateji ister prensipler" diyelim bu sürecin kazananı olarak çıkacağına inanıyorum.
NOT: Unutmadan söyleyeyim; mağazalarda STORE yerine Kartal Yuvası ismini kullanarak Türk diline duyarlılık gösteren Beşiktaş, BJK Vodafone Arena isminde revizyona gitmeli...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA