Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Üretkenlik sıkıntısı

Önce bir tespit yapalım. Trabzonspor'da kadro istikrarının oluşmaması sıkıntıları beraberinde getiriyor. Bu da bırakın maçtan maçayı, maç içerisinde bile inişli çıkışlı bir grafik çizilmesine neden oluyor. Eğer Onur, maçın uzatma dakikalarında yüzde yüz gollük pozisyonu çıkarmasa Trabzonspor için gelecek günler çok daha karanlık olabilirdi. Gaziantep maçından farklı olarak takımda ilk kez forma şansı bulan sağ bek Zeki ve yeni transfer Emerson tercihleriyle sahaya çıktı Trabzonspor. Bordo-mavililerin ilk yarıda üretken bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebilmek son derece zor. Geriden oyuna çıkarken gerekli yeterlilikte değillerdi. Mustafa Yumlu topu alıyor, bekliyor, bekliyor fakat kendisine yaklaşarak top alması gereken orta saha oyuncusu yok. Bu oyuncu Zokora...
Zokora dedik de; belli bir metre karede oynuyor. Sadece rakip hücumları önlemeyi düşünüyor. Top Trabzonspor'a geçtiğindeyse ortalarda yok. Maçın ikinci yarısında ilk kez rakip ceza alanına yakın göründü ve Sapara'nın attığı şut direkten döndü. Sapara'nın tempo yönünden eksikliği var. Alanzinho da orta sahada istenilen düzeyde olmadığı için Trabzonspor'un hücum girişimleri çok etkisiz kaldı.
İlerde Henrique, Halil ve Yasin birbirlerini tamamlayan oyuncular değil. Doğaçlama oynadıkları için üretken olmaktan uzak göründüler. Trabzonspor ikinci yarıya, baskı yaparak başladı. Yasin oyuna hareket getiren isim oldu. Ve bu oyuncunun getirdiği topta, Halil'in mükemmel vuruşuyla Trabzonspor öne geçti. Golden sonra Trabzonspor'da Henrique çıktı, yerine Janko girdi. Eğer Trabzonspor Janko'yu verimli kılmak istiyorsa kenar ataklarını organize bir biçimde ve sıkça yapmak zorunda. Yoksa Trabzonspor'da hayal kırıklığı yaşanabilir. Emerson, maçın ilk yarısında kanat bindirmelerinde etkili olurken zaman zaman yerini kaybetti.
Hakem Özgür Yankaya gerçekten çok kötü bir yönetim gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA