Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Soluklandı

Trabzonspor için en kritik maçlarından birisiydi. Yıllardır şampiyonluk mücadelesi veren takımın dünkü karşılaşmada 3 puan alma zorunluluğu vardı. Çünkü kaybedilecek puan ya da puanlar kendi tarihinde hiç yaşamadığı küme düşme korkusunu daha fazla yaşatacaktı.
Maçın 3. dakikasında Volkan Şen, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atsa Trabzonsporlu oyuncular hem üzerlerindeki baskıyı atacak hem de daha rahat oynama olanağı bulabileceklerdi. Maçın ilk yarısında Volkan Şen'in attığı gole kadar ki bölümde Trabzonspor gol pozisyonu üretmede yetersiz kaldı. Tempoyu artırması gereken daha fazla agrasif bir oyun anlayışını sahaya yansıtması beklenen takım Trabzonspor'du ancak geriden oyuna çıkarken yapılan anlamsız yan paslar orta alanda Zokora ve Soner'in zaman zaman kendi savunmalarının içine gelerek top almaya çalışmaları hücumda daha etkin olmalarını engelledi. Alanzinho'nun top ayağına geldiği zaman adam eksilten ve rakibi zorlayan driplingleri ile zaman zaman karşı kalede pozisyonlar bulması dışında etkili bir görüntüsü yoktu.

ADRİAN NİYE KENARDA!

2. yarı Trabzon'da 1-0 önde olmanın getirdiği telaş ve panik vardı. Üstünlüğü ele alan takım Antalyaspor oldu. Trabzonspor oyunu tamamen kendi alanında kabul etti, savunmada oynayan 4 oyuncunun da top ayaklarına geldiği zaman gelişigüzel vurma düşünceleri yüzünden rakibe daha fazla pozisyon atak girişimi fırsatı doğdu. Eğer Antalyaspor önde final paslarını daha etkili yapabilse beraberliği yakalama şansı vardı.
Tolunay Kafkas'ın zaman ilerledikçe oyunda hamle yapması gerekirdi. Örneğin önde Alanzinho dışında adam eksilten ve top saklama becerisi olmayan bir başka oyuncunuz yoksa hala Adrian gibi bir oyuncuyu kenarda tutmanın izahı ne yazık ki mümkün değil. Herkesin ecel terleri döktüğü maçın son dakikaları yaklaşırken Henrique'nin pasıyla Yasin'le kazanılan gol herkesi rahatlattı. Alınan bu 3 puan hiç değilse bundan sonraki haftalar için morali artırdı ve Trabzonspor camiasının rahat bir nefes almasını sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA