Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Trabzon'un özünü 'başkalaşma' çürüttü

Trabzonspor kişiliğini neden bu kadar kaybetti?
Son şampiyonluğun üstünden 30 yıl geçmiş. Trabzonspor'un bu süre içerisinde şampiyonluğa yaklaştığı yıllar da var. Fakat özlenen, beklenen şampiyonluk ne yazık ki hep başka bir bahara kaldı. Bunun en önemli nedeni 'neden ve ne için' şampiyon olunduğunun sentezinin iyi yapılamamış olmasıdır. Kendine özgü, kendini var eden bir yapıyı terk ederek başkası olma, başkasına öykünme modeli hayata geçirildiği için başarısızlık bana göre son derece doğal. Bu modelde ısrar edildiği için özü zaman içinde yozlaştı ve de şu an gelinen noktada çürüdü.
Son 7 deplasmanın altısını kaybeden Trabzonspor'da bu travma devam eder mi?
Akhisar maçında görüldü ki kral tamamen çıplak. Şu an ligde oynadığı oyunun adı futbol olmayan takım Trabzonspor.
Bırakın deplasmanlarda puan ya da puanlar almayı kendi sahasındaki maçlarda bile sonucu nasıl kendi lehine çevirebilecek buna bile kesin ve net yanıt verme şansımız yok.

KAFKAS BÜYÜK HAYALKIRIKLIĞI

Büyük umutlarla takımın başına getirilen Tolunay Kafkas hakkında ne düşünüyorsunuz?
Her ne kadar bu takımı Tolunay Kafkas oluşturmasa da geldiği günden bugüne kadar gösterdiği performans büyük bir hayal kırıklığı. Teknik adam değişikliğinden sonra genelde takımlar yükseliş dönemine girerler.
Tolunay Kafkas bunu bile gerçekleştiremedi.
Zaman zaman oyuncularla sorunlar yaşadı.
Sorunu çözümlemesi gerekirken sorunların başrol oyuncusu oldu. Gerek takım gerekse oyuncu performansının olumsuz olduğu gerçeğini bir kenara bırakma şansımız yok.
Henrique, Halil, Emre, Janko gibi forvet oyuncuları yeterli değil mi? Bu şartlarda Janko'nun kadro dışı bırakılması doğru mu?
Daha önceki yazılarımda belirttiği gibi şu an Trabzonspor'un içinde bulunduğu durum oyuncularını kadro dışı bırakmak lüksüne sahip değil. Janko ve Emerson neden ve ne için kadro dışı bırakıldı, sağlıklı bir açıklaması yok. Yukarıda ismi geçen oyuncular tek tek bakıldıkları zaman birlikte oynama düşüncelerini sahaya yansıttıklarında bir takım olgusu içerisinde takımlarına daha fazla katkı yapabilirler. Fakat belirli bir taktik anlayışınız yoksa bu oyuncuları her hafta değişik mevkilerde görevlendirirseniz hücum fakiri bir takım olarak bugünkü görüntüde olursunuz.
Sadri Şener'in görevini şu an bırakması doğru mu, yoksa sizce sezon sonunu mu beklemeli?
Şu an yönetim olarak istifayı düşünmek son derece yanlış. Buna takım düzlüğe çıktığı zaman ve kupa maçlarını bitirdikten sonra karar verilmesi sağlıklı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA