Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Hedefleri yok gibi

Sapara'nın uzatma dakikalarında attığı mükemmel frikik golü, ikinci maç için ümitlerin tamamen azaldığı bir anda geldi. Atılan bu son dakika golü belki de Trabzonspor'u finale çıkartacak. Fakat her zaman olduğu gibi(!) bu maçta da Trabzonspor'un ortaya koyduğu oyun için olumlu düşüncelerimiz yok. Futbolcuların birçoğu mücadele etmekten uzak, sanki ligin son maçında oynuyorlarmış ve hiçbir hedefleri kalmamış gibi bir görüntü içindeydiler. Sivasspor'un attığı birinci gol amatör çerçevede bile değil! Aatif Chahechouhe, beş Trabzonsporlu oyuncu arasından hiçbir baskı görmeden rahatlıkla şutunu çekerek golünü attı.

ORTA SAHA SORUNU VAR
Her zaman belirttiğim gibi Trabzonspor'un bu sezon en büyük sorunu orta alan.
Bu maçta Tolunay Kafkas uzun bir aradan sonra Colman'a şans verdi. Zokara, Colman, Soner bir türlü ne rakibin ataklarında ne de top Trabzonspor'dayken hücumda bir türlü sorumluluk almadılar. Adrian, sağ çizgide top kendisine geldiğinde 2-3 Sivassporlu oyucuyla mücadele etmek zorunda kaldı ve etkisiz bir görüntü çizdi. İlerde ise bir Volkan Şen var ki, ne için sahaya çıktı, ne yapmak istedi, anlamak mümkün değil. Tolunay Kafkas'ın bana göre Volkan Şen'i daha önce oyundan alması gerekirdi.
İkinci yarıda, ilk yarıya göre daha fazla baskı yapması gereken takım Trabzonspor olmalıydı. Ancak Sivas daha etkin gözüken taraftı. Sivasspor'un ikinci golü öncesi Aatif'ın Serkan'a yaptığı hareket fauldü. 2-0'dan sonra ise amaçsız ve hücumda hiçbir organizasyonu olmayan ve skoru değiştermek adına mücadeleyi tamamen bırakan bir Trabzon vardı. İki gol yemesine rağmen kaleci Tolga, biraz da Giray ve Mustafa dışında vasata bile yaklaşan başka bir Trabzonlu yoktu. Sivasspor, çok iyi mücadele ortaya koydu.
Özellikle Aatif ve Erman Kılıç Sivasspor'da öne çıkan iki oyuncuydu. Fakat bu maçtan tam istedikleri sonucu alacakken savunma oyuncularının yaptığı büyük bir hata sonucunda ikinci maç için avantajlarını bir nebze olsun yitirdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA