Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Savunmaya dikkat!

Bu maçta önce söze Bülent Korkmaz'dan başlayalım. İstanbul Büyükşehir'in mutlak 3 puan alması gereken bir maç. Karşılaşmaya geçen hafta Fenerbahçe'yi 2-0 yendiği maçın ilk 11'iyle çıktı. Fakat sahaya çıkardığı 11 hiçbir zaman kendi alanında rakibi baskı altına alma oyuncu karakterine sahip değil. Eğer maça Doka ve Zenke ile başlasa herhalde sonuç daha farklı olurdu.
Trabzonspor'a gelince; özellikle ilk yarıda İstanbul BŞB önde top kayıpları yaptığı anlarda rakip savunmanın boşluklarını çok iyi değerlendirdi. Sol kenarda Adrian-Olcan birlikteliği ile rakip savunmanın arkasına sarkarak kenarlardan getirdikleri toplarla gol pozisyonu ürettiler.

2.YARI BELEDİYE DAHA İYİYDİ
Sivasspor maçından sonra, dünkü İstanbul Büyükşehir maçının ilk yarısında da hücum oyuncularının uyumu dikkat çekti.
Önce Halil'in kenardan geldiği topta Olcan'la 1-0 öne geçtiler. Hemen ardından Volkan Şen'le 2-0'lik skoru yakaladılar. Golden sonra Bülent Korkmaz, Doka'yı oyuna aldı. İstanbul BŞB, Trabzonspor'un üstüne daha fazla gelmeye başladı. Ve Doka ile ümitlendiren golü attılar. İlk yarının son dakikalarında ise Halil ile Trabzon adına kazanılan 3. gol geldi.
İkinci yarıda ise sahada her yönüyle üstün bir İstanbul Belediye vardı. Trabzonspor kendi sahasına tamamen gömüldü. İleride bu sezon sıkça her maçta gördüğümüz top kayıpları öne çıktı. İstanbul Büyükşehir'de Doka bana göre dünkü maçın en iyi oyuncusuydu. Aldığı her topta takımı adına çok olumlu hareketler yaptı. Konuk takımın attığı üç golün dışında girdiği net dört gol pozisyonu daha var.
Dün Trabzon'un savunmada yaptığı gerek bireysel hatalar gerekse kenar toplarındaki yerleşim hatalarını göz önüne getirdiğimizde kupa maçı için ciddi önlemlerin alınması kaçınılmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA