Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Yanlışlardan ders alınmalı

Önce Galatasaray'ı şampiyonluğundan ötürü kutlayalım. Trabzonspor ise dünkü maçtan çok kendileri için daha önemli çarşamba günü Fenerbahçe ile yapacakları kupa finalini düşünüyordu. Tolunay Kafkas geçen haftaki ilk 11'den farklı bir takım sahaya sürdü. Yapılan bu rotasyon sonucunda ortaya çıkan tablo ise oyun olarak olumsuzdu.
İlkyarıda Galatasaray bütün ataklarını, Trabzonspor'un sağ kenarından geliştirdi. Bunun en önemli nedeni Adrian'ın geri dönüşlerdeki yetersizliğiydi. Bu da Zeki Yavru'nun çoğu kez rakipleri ile tek başına kalmasına neden oldu. Galatasaray önce bu kenardan gelişen ataklarda iki net gol pozisyonu yakaladıktan sonra Riera'nın golüyle öne geçti.

ÜRETEMEYEN BİR TAKIM
İkinci yarıda yapılan değişikliklerden sonra ise bir kez daha görüldü ki; Trabzonspor gol pozisyonu üretmede bu sezon Süper Lig'in en yetersiz takımlarından biri. Öyle pozisyonlar var ki, oyuncu seçimi doğru yapılabilse ya da pasın şiddeti doğru ayarlanabilse gol noktalarında daha etkin bir görüntü verebilirdi Trabzonspor. Burak Yılmaz'ın ayağından yenilen ikinci gol öncesi yine top Trabzonspor'da iken atılan yanlış pasın golle sonuçlanması da bunun bir örneğiydi.
Artık bu sezon bitti. Çarşamba günkü final bu takım için büyük önem taşıyor. Fakat bu sezon başı yapılan saha içi ve saha dışı yanlışlar, takımı bugünkü noktaya getirdi. Bu yanlışlardan ders alınması gerekmektedir. Özellikle yabancı oyuncuların bu sezon takıma yaptıkları katkıların istenilen düzeyin çok altında olduğu gerçeğini kimse göz ardı etmemeli ve yabancı oyuncu transferleri daha akılcı yapılmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA